S-a publicat calendarul înscrierilor: câte locuri sunt la creşe, pe cartiere?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

S-a publicat calendarul înscrierilor: câte locuri sunt la creşe, pe cartiere?

GALERIE
crese
  • crese
- +

Modul în care se face departajarea copiilor la înscriere şi arondarea a fost schimbat.

Direcţia Creşe Iaşi, instituţie aflată în subordinea Primăriei, a publicat calendarul de înscriere la creşele de stat din oraş, numărul de locuri de la fiecare creşă şi cartierele arondate fiecăreia în parte, dar şi ce acte sunt necesare şi care sunt criteriile de departajare.

Astfel, părinţii care doresc să îşi înscrie copiii la cele 12 creşe de stat din municipiu pot face acest lucru în perioada 17-19 mai, între orele 9 şi 13, dosarele urmând să fie preluate la sediul creşei arondate.

În perioada 20 mai - 3 iunie aceste dosare vor fi evaluate de către Comisia de înscrieri desemnată prin decizie de către Direcţia Creşe, iar pe 3 iunie vor fi afişate listeler cu punctajele obţinute.

Eventualele contestaţii vor putea fi depuse pe 4 iunie, la sediul creşei, între orele 9 şi 13, urmând ca acestea să fie analizate în perioada 7 - 11 iunie, tot pe 11 iunie urmând să fie afişate şi rezultatele finale.

Câte locuri sunt disponibile şi cartierele arondate

La cele 12 creşe de stat din muncipiu sunt disponibile în acest moment, pentru anul 2021-2022, un număr de 540 de locuri, având întâietate părinţii cu domiciliul stabil în Iaşi şi care au loc de muncă, în funcţie de fiecare situaţie în parte urmând să se acorde un anumit punctaj care va servi la departajarea dosarelor în cazul în care numărul de cereri depăşeşte numărul de locuri disponibile.

În ceea ce priveşte numărul de locuri de la fiecare creşă şi arondarea acestora, avem:

Creşa nr. 1 - 73 de locuri, are arondate cartierele Bularga şi Zona Industrială;

Creşa nr. 2 - 45 de locuri, are arondate cartierele Frumoasa şi Bucium;

Creşa nr. 6 - 22 de locuri, are arondată zona Centru;

Creşa nr. 8 - 34 de locuri, are arondate Moara de Vânt, Tătăraşi şi Aviaţiei;

Creşa nr. 9 - 48 de locuri, are arondată zona Alexandru cel Bun;

Creşa nr. 10 - 38 de locuri, are arondată zona Centru;

Creşa nr. 14 - 58 de locuri, are arondate zona Copou şi zona Păcurari;

Creşa nr. 15 - 48 de locuri, are arondate cartierele Galata şi Păcurari;

Creşa nr. 19 - 57 de locuri, are arondate cartierele Nicolina şi CUG;

Creşa nr. 24 - 22 de locuri, are arondat cartierul Dacia;

Creşa nr. 25 - 42 de locuri, are arondată zona Păcurari;

Creşa Muncipală - 53 de locuri, are arondate zonele Ţicău şi Sărărie.

În cazul în care vor rămâne locuri neocupate la una sau mai multe creşe, acestea vor fi distribuite pentru solicitarea cererilor din alte cartiere, în funcţie de criteriile de departajare.

Ce acte trebuie să pregătească părinţii

Pentru înscrierea la creşă şi pentru realizarea punctajului, părinţii trebuie să pregătească o serie de acte.

Astfel, pe lângă cererea tip care poate fi descărcată de pe site-ul instituţiei, părinţii trebuie să depună la dosarul de carton cu şină şi o adeverinţă de serviciu, pentru fiecare părinte dacă este cazul, în format tipizat, model care poate fi descărcată, de asemenea, de pe site-ul instituţiei, o copie a certificatului de naştere a copilului, o copie a certificatului de căsătorie dacă este cazul, copii după actele de identitate ale părinţilor sau reprezentanţilor legali, copii după certificatele de naştere ale fraţilor dacă este cazul şi adeverinţe de la grădiniţă pentru fraţi.

De asemenea, dacă este cazul, copie după certificatul de deces sau actul de divorţ, copie a sentinţei de încredinţare a copilului, dacă este cazul, şi, tot dacă este cazul, copie a deciziei de suspendare a raportului de muncă.

De asemenea, pentru părinţii aflaţi în concediu de îngrijire a copilului şi care doresc reîntoarcerea la muncă se va depune şi o cerere aprobată de conducerea societăţii la care lucrează şi în care se va preciza data reîntoarcerii în activitate.

La dosar este necesară şi o declaraţie pe proprie răspundere în ceea ce priveşte domiciliul, dar şi alte acte doveditoare pentru obţinerea unui anumit punctaj, dacă este cazul. Regulamentul de înscriere şi punctajele acordate pentru fiecare situaţie în parte pot fi consultate pe site-ul Direcţia Creşe Iaşi, la secţiunea Înscrieri Creşe.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.