S-a pus în vânzare un nou set de bilete pentru Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

S-a pus în vânzare un nou set de bilete pentru Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr!

GALERIE
Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr
  • Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr
- +

Cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), care va avea loc între 6-12 octombrie și se va preocupa de "Neliniștile prezentului", a scos la vânzare un nou lot de bilete, online, pe bilet.ro, și la casieria Teatrului "Luceafărul". Ediția actuală se anunță bogată și spectaculoasă, reunind la Iași peste 300 de oameni de teatru din 17 țări.  

Radu Afrim, la FITPTI

Spectacolul realizat de foarte popularul regizor Radu Afrim cu trupa Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu BIZONI. Fabula urbană #2 după Pau Miro va putea fi urmărit vineri, 8 octombrie, de la ora 19, la sala mare a Teatrului "Luceafărul". Cu o distribuție formată din tineri actori, Radu Afrim creează un spectacol emoționant despre moarte și supraviețuire. Bizoni este povestea unei familii care dispare încet. Acțiunea se petrece într-o spălătorie, o afacere de familie, în care păcatele și secretele se spală prin violență și izolare. Un copil moare, o mamă dispare, un tată își pierde mințile și patru copii-bizoni supraviețuiesc acestor întâmplări. Estetica suferinței este reflectată într-o punere în scenă modernă, cu efecte vizuale și sonore inedite. Radu Afrim aduce pe scenă imaginația poetică și violentă a copilului teribil din orice ființă umană. 

Lumea circului, în AGLAJA

Aglaja, producție a Centrului Cultural European și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu" București, este un spectacol de teatru care proiectează, dansează și cântă destinul unei familii de artiști de circ. Este o adaptare a celor două romane De ce fierbe copilul în mămăligă și Raftul cu ultimele suflări scrise de autoarea maghiară de origine română Aglaja Veteranyi. Spectacolul conține proiecții video care aproape că transformă gândurile Aglajei într-un film. Bucurii, frici, angoase, toate sunt proiectate pe ”o fâșie de cort de circ”, sau mai bine zis, pe o fâșie din sufletul Aglajei... Se dansează și se cântă cu emoție și nerv și se joacă cu pasiune. Spectacolul realizat de tinerii actori Ștefan Lupu și Alina Petrică impresionează vizual și emoţional și va putea fi vizionat duminică, 9 octombrie, de la ora 19, la sala mare.

Start!, un spectacol nonverbal despre trecutul personal

Coproducția Odradek Ucraina și Compania Pupella Nogues Centre de Création et de Développement pour les Arts de la Marionnette Franța, Start! este un spectacol de și cu Polina Borisova, care vorbește, prin intermediul obiectelor, despre trecutul personal. 

"Călătorim în spațiu – pentru o ceașcă de cafea sau pentru a ne vizita o rudă, dar călătorim și în timp, de la un minut la altul, de la dimineață la noapte, din ianuarie în decembrie, pe drumul larg și lung care e viața noastră. Sa avansăm în timp e la fel de interesnat cu a ne mișca în spațiu. În acest sens, suntem companioni de călătorie, pasageri care plecăm de la venirea noastră pe lume pînă la dispariția fizică, drumurile nostre pot fi separate sau se pot întretăia. Inspirată de simplitatea cu care oameni extraordinari, fie ei mari artiști sau bătrânica de alături, s-au purtat cu noi și pe baza însemnărilor mele de călătorie am realizat acest spectacol despre singurătatea acelora care călătoresc în propria memorie", spune Polina Borisova, realizatoarea montării.  

Spectacol nonverbal, pentru întrreaga familie, joi, 6 octombrie, ora 18, sala mica.

Cabaret spaniol pentru întreaga familie

Compania spaniolă El Retrete de Dorian Gray combină în acest spectacol o suită cu cele mai reușite numere din spectacolele lor realizate în decursul a zece ani de teatru magic de obiecte, baloane și virtuozitate manuală. O delicatesă pentru privitori cu scheciuri selectate, printre altele, din Blazek (primul spectacol al companiei), Ne me quite pas (un adevărat "clasic" cu baloane, prezentat în festivaluri în toate colțurile lumii), Diorama Animado (o producție nouă, care utilizează fotografii vechi care primesc o nouă viață, în așa fel încât să facă lucruri la care n-au visat niciodată).

Spectacolul spaniolilor este programat sâmbătă, 8 octombrie, ora 10, sala mică!

Prețul unui bilet la spectacolele de seară este 30 lei, elevii, studenții, pensionarii, șomerii beneficiind de bilete de 10 lei. La spectacolele din cursul dimineții, prețul este 8 lei. 

Ca la fiecare ediție, și la aceasta vor exista și evenimente conexe programului de spectacole (unele dintre ele programate a se desfășura în aer liber), evenimente precum spectacole-lectura, proiecții de filme de teatru, lansări de carte, conferințe, dezbateri etc., în așa fel încât toți spectatorii care și-au menținut sufletul tânăr să aibă de unde și ce alege. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Alexandru LĂZESCU

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Ambiţiile Franţei de a determina decuplarea UE de Statele Unite, în baza conceptului „autonomie strategică”, şi de adoptare a unei poziţii neutre în competiţia geopolitică dintre America şi China, în coroborare cu focalizarea Washingtonului pe zona Indo-Pacifică, riscă să divizeze serios Europa şi să fractureze grav relaţia transatlantică.

Filmuletul zilei

opinii

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

Practicile mele agricole

Michael ASTNER

Practicile mele agricole

Zilele trecute, pe când culegeam strugurii reci de la ploaie şi burniţă ba din vârf de vişin (unde s-a căţărat fraga neagră), ba din corzile tăiate cu crăci de vişin cu tot, deci la sol, mi-am adus aminte de copilărie, când, cam tot în perioada asta, eram duşi, după doar două săptămâni de şcoală, la practică agricolă.

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.