Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

S-a schimbat roata

GALERIE
mertens-elise
  • mertens-elise
- +

După meciurile cu aspect de thriller cu Julia Görges şi Elina Svitolina, Simona Halep a pierdut finala turneului de categorie Premier de la Doha, scor 6-3, 4-6, 3-6 în faţa jucătoarei belgiene Elise Mertens

Qatar Open este pentru Simona Halep turneul meciurilor simple care devin complicate. Pe de o parte, Halep ezită să-şi “lichideze” adversarele atunci când le are la mână, pentru că evoluţia ei este fluctuantă, iar pe de altă parte, nici rivalele nu sunt dispuse să cedeze nimic fără luptă. Aşa a fost la Doha, când, la început, Elise Mertens a fost copleşită de jocul Simonei Halep, nereuşind niciun punct în cinci jocuri, apoi nivelul prestaţiei jucătoarei române a scăzut şi cel al belgiencei a crescut, parcă de nicăieri, în cazul acesteia. A rezultat un nou meci epic, dar pierdut de data aceasta de Simona, care a luptat, dar a fost epuizată fizic şi psihic după dificila săptămână avută în Qatar. Jucătoare cu talie, Elise Mertens (1,79 m), loveşte destul de tare, caută marginile terenului dar precizia ei, în primul set, a fost la cote scăzute. Bombardamentul aşteptat a venit din cealaltă parte a fileului, de la fostul lider WTA, care are numai 1,68 metri/ Mertens a fost redusă la defensivă de o jucătoare cu mare poftă de joc. Aflată mai mult la respingere, jucătoarea de 23 de ani s-a mărginit să dea mingile înapoi, să le înalţe, în speranţa unor greşeli ale rivalei. Iar Halep, cu jocul ei mixt, cu lovituri spectaculoase şi erori din poziţii favorabile, a ţinut-o pe belgiancă prezentă pe tabelă, dar şi-a făcut şi punctele câştigătoare. În setul al doilea, Elise Mertens a servit mult mai bine, s-a apărat mai atent, a fost mai activă, mai precisă, fără a-şi dori să-şi asume responsabilitatea de a puncta. Belgianca a fost totuşi mai ofensivă şi a echilibrat astfel întâlnirea. Această schimbare a încurcat-o pe Halep, care s-a văzut întinsă mai mult, obligată să joace mai mult şi, pierzându-şi răbdarea, a greşit mai mult.

Simona Halep a avut 2-0 în setul al doilea înainte ca belgianca să reuşească un rebreak. La 2-1, aceasta din urmă a cerut un time out medical, pentru probleme la spate, a mers la vestiare, iar partida a fost întreruptă aproape zece minute. La reluare, jucătoarea belgiană şi-a fructificat serviciul şi a egalat. Echilibrul s-a menţinut în acest set până la 4-4, când Mertens a reuşit un nou break, pe care l-a consolidat în game-ul următor, câştigând setul cu 6-4, după o oră şi 29 de minute de la start. În manşa decisivă, Mertens a devenit o jucătoare complet schimbată faţă de setul I, o luptătoare, etalând un nivel ridicat atât fizic, cât şi din punct de vedere al loviturilor. Ea a condus cu 2-0, după un break în game-ul de început şi după ce a salvat trei mingi de rebreak, în jocul următor, pe propriul serviciu. Halep nu a cedat şi a egalat la doi, cu două game-uri solide. Apoi. Simona a avut o minge de 3-2, a ratat-o, şi Mertens s-a desprins apoi, la 4-2. A fost  desprinderea decisivă, belgianca punând capăt meciului cu 6-3, după două ore şi 13 minute.

 

* La Dubai, Simona Halep va evolua direct în turul doi la turneul de la Dubai cu jucătoarea canadiană  Eugénie Bouchard (80 WTA). Aceasta a învins-o ieri cu 6-3, 6-4 pe Vera Lapko (Belarus, 60 WTA). Simona s-a întâlnit de patru ori cu “Genie”, câştigând trei partidei. Singura victorie a canadiencei a fost în semifinale la Wimbledon 2014. Pe tabloul principal la Dubai se află şi Mihaela Buzărnescu (29 WTA).  care va juca în runda inaugurală cu Sofia Kenin, din SUA, locul 37 mondial.Singura jucătoare română care a trecut de primul tur de calificări, Monica Niculescu, a fost eliminată de jucătoarea din Kazahstan, Zarina Dias, scor 4-6, 4-6 după 88 de minute de joc.

* Primele rezultate de pe tabloul principal de la Dubai: Hsieh Su Wei (Taiwan) – Anastassija Sevastova (Letonia) 6-4, 6-2; Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Ekaterina Makarova (Rusia) 0-6, 7-5, 6-4; Kristina Mladenovic (Franţa) – Fatma Al Nabhani (Oman) 6-1, 6-1; Zheng Saisai (China) – Ajla Tomljanovic (Croaţia) 6-2, 4-6, 7-5; Alizé Cornet (Franţa) – Timea Babos (Ungaria) 6-4, 6-3; Viktoria Kuzmova (Slovacia) – Bernarda Pera (SUA) 7-6, 7-6; Daria Kasatkina (Rusia) – Magdalena Frech (Polonia) 6-3, 3-6, 6-4; Lesia Ţurenko (Ucraina) – Iulia Putinţeva (Kazahstan) 6-3, 2-0 ab; Belinda Bencic (Elveţia) – Lucie Hradecka (Cehia) 6-4, 7-6; Ivana Jorovic (Serbia) – Sara Errani (Italia) 4-6, 6-4, 6-2; Garbiñe Muguruza (Spania) – Daiana Iastremska (Ucraina) 4-6, 6-3, 6-3.

La dublu, Raluca Olaru şi croata Darija Jurak au trecut în turul secund, după ce a învins cu 6-4, 7-5, perechea americană Jennifer Brady/Sabrina Santamaria. Ele vor întâlni în continuare cuplul favorit nr. 2, perechea americană Jennifer Brady/Sabrina Santamaria. Perechea româno - chineză Monica Niculescu / Han Xinyun a fost eliminată, scor 3-6, 1-6 de cuplul japonez Miyu Kato/Makoto Ninomiya

* Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au ajuns până în finala turneului de la Rotterdam. Cuplul româno olandez a învins în semifinale cu scorul de 3-6, 6-2, 10-7 perechea Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie). În ultimul act, Horia şi Juls au pierdut în două tie-breakului în faţa echipei Jérémy Chardy / Henri Kontinen (Franţa / Finlanda). Proba de simplu a fost câştigată de francezul Gaël Monfils, care a dispus în finală, scor 6-1, 1-6, 6-2 de elveţianul  Stanislas Wawrinka. (News.ro).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri