Eveniment

S-a stabilit campionul podgoriei COTNARI, ediția 2019

miercuri, 13 martie 2019, 02:50
2 MIN
 S-a stabilit campionul podgoriei COTNARI, ediția 2019

Asociația DOMENIILE COTNARI   a organizat cea de-a șaptea ediție a concursului „Campionul Podgoriei  Cotnari”, sâmbătă, 2 martie 2019.

În cadrul acestui concurs, peste 30 de invitați de marcă printre care domnii Dan Boboc ( în calitate de Președinte al Asociației Degustătorilor Autorizați din România ), Cătălin Păduraru ( în calitate de Ambasator al vinului ), Sergiu Nedelea ( Ambasador pentru România al Asociației Somelierilor Europeni ), specialiști, producători, critici de vin, jurnaliști și bloggeri de vin au analizat și jurizat 70 de vinuri  din recolta 2018, produse în podgorie.  

Șase producători locali au fost prezenți la competiție. Concursul a avut  ca obiective, atât alegerea celor mai competitive vinuri produse în anul 2018 sub denumirea de origine controlată Cotnari, cât și crearea unei competiții între producătorii de tradiție, pentru regiune.

Vinul cu cel mai mare punctaj, care a fost declarat Campionul Podgoriei Cotnari și a obținut  MAREA MEDALIE DE AUR, a fost GRASA DE COTNARI  DEMISEC, produs de  SC COTNARI  SA.

Din cele 10 medalii de aur oferite, 5 au fost câștigate de către Compania Cotnari, iar celelalte au fost câștigate de Casa de Vinuri Cotnari.

De asemenea, 3  medalii de argint au fost atribuite altor 3 producători din podgorie, care au participat la competiție, câte una pentru fiecare dintre ei.

 

Asociația Domeniile Cotnari                           

Comentarii