anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

S-a votat: 3.500 lei/lună pentru membrii CA de la Aeroport indiferent dacă traficul creşte sau scade. Cele trei puncte slabe de la şedinţa CJ de ieri

GALERIE
sedinta_CJ_Iasi
 • sedinta_CJ_Iasi
- +

Unul dintre ele, condiţiile noului concurs pentru stabilirea unui director al Şcolii de Arte, a provocat neparticiparea la vot a consilierilor PSD. Şi cei de la USR au votat contra criteriilor de performanţă considerate prea simple pentru administratorii Aeroportului Iaşi şi împotriva cheltuielilor cu balul aniversar al administraţiei judeţului.

 

Penultima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Judeţean s-a desfăşurat ca de obicei în viteză. Au fost însă două proiecte de hotărâre pe care s-au înfruntat majoritatea şi opoziţia – şi ar fi fost şi un al treilea, „balul” oferit de CJ la împlinirea a 30 de ani de funcţionare, dar preşedintele Costel Alexe a împins rapid votul, cu riscul să nu se vadă abţinerea celor de la USR.

Adoptarea indicatorilor cheie pentru administratorii Aeroportului Iaşi a fost primul subiect pe care s-au contrat consilierii USR şi cei de la PSD cu conducerea PNL a administraţiei judeţului. Totul a pornit de la propunerea lui Etienne Ignat de modificare a unui criteriu de performanţă, respectiv a celui privind numărul de pasageri, care ar trebui să crească de la un an la altul. Proiectul menţionează 1,4 milioane de călători anul acesta şi doar 1,1 milioane anul viitor. Vicepreşedintele Marius Dangă a apărat forma actuală a proiectului, arătând că pentru 2024 este prevăzut un trafic de pasageri de 1,5 milioane de persoane.

Amendamentul propuse de USR a fost respins, iar proiectul a fost adoptat în forma nemodificată. Prin urmare, criteriul traficului nu mai este un impediment în calea celor şapte administratori pentru încasarea, anul viitor, a celor şase indemnizaţii suplimentare pentru îndeplinirea acestei performanţe. Indemnizaţia unui membru al Consiliului de Administraţie a fost fixată în aprilie, de către consilierii judeţeni, la 3.500 de lei net. Amintim că, în primele 10 luni din an, prin aerogara ieşeană au trecut 1,32 milioane de pasageri.

La proiectul de hotărâre privind finanţarea funcţionării paginii de internet iasitransport.ro, preşedintele Costel Alexe l-a avertizat pe consilierul Mircea Manolache că nu poate să participe la vot. „Te-am salvat”, i-a spus Alexe consilierului PSD. „Doar de trei oameni trebuie să asculţi în cariera ta politică: unul e Maricel Popa (preşedintele PSD Iaşi, n.r.), al doilea este Cristian Stanciu (liderul grupului de consilieri judeţeni de la PSD, n.r.) şi al treilea sunt eu”, i-a spus ironic, de la prezidiu, preşedintele CJ.

Al doilea punct de confruntare a fost propunerea de organizare a concursului de proiecte de management pentru ocuparea funcţiei de director al Şcolii Populare de Arte. Cristian Stanciu a venit cu amendamentul de stabilire a condiţiilor de concurs prin hotărâre de CJ. Pe lângă transparenţa procedurii de selecţie, Stanciu a adăugat că „am vrut să-i fac un bine preşedintelui CJ, bine pe care colegii de la PNL i l-au refuzat, pentru că ştim că la selecţia precedentă dl. Alexe spunea că tot ce s-a votat pentru concurs a fost inclus într-un proiect de hotărâre, ceea ce contrazice realitatea de acum”. În acest fel, „domnul actual preşedinte al CJ nu va mai putea fi acuzat că a modificat condiţiile de concurs de la o procedură la alta”, a mai spus Cristian Stanciu.

Propunerea lui a iscat o dispută pe subiectul prevederilor legale, însă majoritatea PNL-PMP a trecut peste acest amendament şi a adoptat proiectul în forma iniţială, Alexe atenţionându-l la un moment dat pe liderul grupului PNL, Constantin Dolachi, că nu votează cum s-a stabilit. Consilierii PSD nu au participat la „legitimarea acestui concurs”, după cum a anunţat liderul grupului înaintea votului, iar cei de la USR au votat împotrivă.

Parcurgerea ordinii de zi a prins iarăşi viteză până la proiectul care menţionează finanţarea cu 176 de mii de lei a Galei aniversare 30, un dineu cu 500 de invitaţi pentru sărbătorirea a 30 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean. Viteza a omis să fie contorizate voturile de abţinere ale consilierilor USR, cărora Costel Alexe le-a replicat: „Vă abţineţi, dar sunteţi invitaţii mei.”. „La urma urmei, evenimentul acesta nu e al CJ sau al lui Alexe, este al administraţiei ieşene”, a adăugat preşedintele CJ. Totuşi, în proiect se menţionează că dineul oficial este oferit de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. 

Cititi si: Consilierii judeţeni trec de la bal la spital(e). O petrecere cu 500 de invitaţi la orizont

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.