anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

S-au afișat primele rezultate pentru admiterea la master, la Politehnică

GALERIE
rezultate, masterat, tuiasi
  • rezultate, masterat, tuiasi
- +

Primele rezultate după distribuirea locurilor la masterat în cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au fost publicate săptămâna aceasta, pentru cele zece facultăţi în cadrul cărora s-a desfăşurat admiterea fiind depuse 1.293 de dosare pentru locurile la buget şi 63 pentru cele la taxă. 

Numărul de dosare depuse este neaşteptat de mare având în vedere că promoţia de la studiile de licenţă din acest an la Politehnica ieşeană este relativ mică. În plus, mulţi dintre tinerii ingineri îşi găsesc un loc de muncă rapid datorită cererii mari de pe piaţa muncii şi renunţă la studiile de masterat. Anul acesta, TUIASI a scos la concurs 1.600 de locuri la buget pentru studiile de masterat şi 821 de locuri pentru locurile la taxă, iar la admiterea din acest an câteva facultăţi au reuşit să îşi ocupe încă din această sesiune de admitere locurile la buget. La această sesiune de admitere, au mai rămas locuri la buget pentru şase facultăţi, la Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului fiind depuse 92 de dosare pentru cele 130 de locuri la buget şi 50 taxă, la Construcţii şi Instalaţii au fost depuse 200 de dosare pentru cele 231 de locuri la buget şi 189 taxă, la Construcţii de Maşini şi Management Industrial au fost depuse 97 de dosare, fiind disponibile 136 de locuri la buget şi 70 la taxă, iar la Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată au fost depuse 143 de dosare pentru cele 168 de locuri la buget şi 30 la taxă. La Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului au fost depuse 112 dosare pentru cele 142 de locuri la buget şi 58 la taxă, iar la Design Industrial şi Managementul Afacerilor au fost depuse 125 de dosare pentru cele 203 de locuri la buget şi 50 la taxă.

Locurile la masterat urmează să fie confirmate de către candidaţi, rezultatele finale urmând să fie publicate la începutul lunii septembrie. Sesiunea de admitere de toamnă va începe la jumătatea lunii septembrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.