Liceenii care au dat bac-ul anul acesta pot vedea ce medie au obținut la examen.
Rezultatele inițiale de la examenul de Bacalaureat 2024, din județul Iași, pot fi verificate AICI
Din 5.303 de candidați înscriși în județul Iași, 149 nu s-au prezentat, 2 au fost eliminați din examen, iar 985 au fost respinși. Doar 4.167 de absolvenți din județ au promovat examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Rezultatele inițiale, înainte de contestații, de la examenul de Bacalaureat 2024 au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Doar astăzi pot fi depuse contestațiile, în intervalul orar 12:00-18:00. Rezultatele finale vor fi aflate vineri, 12 iulie. În județul Iași, sunt trei zeciști, câte unul de la Colegiul „Richard Wurmbrand”, Colegiul Național și Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul”.
Pentru a promova examenul de Bacalaureat, un absolvent trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și o medie de cel puțin 6 la probele scrise.
Contestațiile pot fi depuse doar astăzi
Tinerii nemulțumiți de notele aflate în urma afișării rezultatelor inițiale pot depune contestație. Trebuie să completeze, semneze și să depună o declarație-tip în care este menționat că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială. Nota acestora poate, după caz, să fie modificată prin creștere sau descreștere. Nota obținută după etapa de soluționare a contestațiilor este nota definitivă, indiferent dacă punctajul a crescut sau a scăzut față de cel obținut în etapa de evaluare inițială a lucrării.
Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Ordinul de ministru amintește că, în cazul în care diferența dintre notele acordate de cei doi profesori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori. Apoi, nota finală va fi calculată luând în considerare toate cele 4 note. După eliminarea celor două note/valori extreme, nota finală se calculează ca medie aritmetică având două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată va reprezenta nota finală și va fi înregistrată în catalogul evaluării naționale.
În etapa de soluționare a contestațiilor, dacă există o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea va fi reevaluată de alți doi profesori evaluatori. Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestații va fi nota finală obținută de candidat și nu va mai putea fi modificată.
Model de cerere pentru contestații la Bacalaureat: https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2024/07/cerere-contestatie-iunie-iulie-2024.pdf
Publicitate și alte recomandări video