anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

S-au ales câştigătorii competiţiei Hacakthonul Challenge Accepted

GALERIE
Hacakthonul Challenge Accepted
 • Hacakthonul Challenge Accepted
- +

Hacakthonul Challenge Accepted, evenimentul cu tradiţie al Şcolii informale de IT, organizat în parteneriat cu Acceleratorul de Business BCR - InnovX & Google Atelierul Digital, a anunţat cele trei proiecte câştigătoare ale maratonului virtual ce s-a desfăşurat exclusiv online în perioada 8-10 mai. Evenimentul a fost dedicat exclusiv soluţiilor software ce pot ajuta în lupta împotriva efectelor pandemiei COVID-19. Mutarea evenimentului în mediul virtual a avut ca efect deschiderea accesului şi pentru cetăţenii străini, astfel încât această ediţie a avut 270 participanţi din 8 ţări.

Juriul, format din specialişti cu vastă experienţă în IT şi reprezentanţi ai organizatorilor, a ales cei 3 câştigători ai competiţiei, care vor beneficia de incubare dintr-un fond total de 10.000 de euro pus la dispoziţie prin Acceleratorul BCR-InnovX.  Pe primul loc a ieşit proiectul “Visual recognition of people with mask”. Scopul aplicaţiei este sprijinirea companiilor în momentul reluării activităţii la birou sau în fabrică, printr-un software ce foloseşte inteligenţa artificială pentru a identifica, în timp real, dacă persoanele dintr-o filmare de tip CCTV poartă sau nu mască. Mai mult decât atât, software-ul poate recunoaşte dacă masca este purtată corect sau nu, cu foarte mare acurateţe, şi poate emite avertismente pentru remedierea situaţiei.

Proiectul “Managing workspaces” s-a clasat pe locul doi. Obiectivul propus a fost ajutarea proprietarilor de birouri (în primă fază) în a-şi restructura spaţiul de lucru conform normelor de siguranţă prevăzute de lege, din punct de vedere al distanţării sociale şi al creării unui mediu ce oferă siguranţă şi încredere angajaţilor. Platforma dezvoltată este uşor de utilizat, automatizând tot procesul, printr-un mix de inteligenţă artificială şi input de date de la persoane avizate.

Pe locul trei s-a situat proiectul “Online platform for volunteers”, propusă de un reprezentant al Asociaţiei “Samariteanul Milostiv” din Suceava. Misiunea lor a fost dezvoltarea unei aplicaţii în care să se centralizeze toate oportunităţile de voluntariat din ţară, de la orice ONG care desfăşoară acţiuni în care implicarea voluntarilor poate fi utilă. Platforma dezvoltată încurajează tinerii să participe activ ca voluntari la diverse acţiuni ale ONG-urilor din România.

"Experienţa Challenge Accepted CODVidHack ne-a demonstrat prin exemple personale autentice că este important să avem încredere în «gândit şi codat în România». Mai departe ne vom ocupa să susţinem o nouă etapă de «implementat şi vândut în România», acest hackathon fiind o continuare a eforturilor depuse în Acceleratorul BCR-InnovX pentru a susţine ecosistemul românesc de start-up-uri. (...) ", a declarat Ana Maria Creţu, Manager Programe Start-up BCR.

“Ne bucurăm să susţinem această iniţiativă şi să contribuim la eforturile pentru reducerea impactului COVID-19. Credem că tehnologia joacă un rol important în găsirea de soluţii practice care vor ajuta la depăşirea provocărilor cu care ne confruntăm. CODVidHack este un prilej bun pentru inovaţie, şi o dovadă că se întâmplă lucruri frumoase în momentul în care oamenii sunt uniţi şi comunităţile vin împreună”, spune Dan Oros, Head of Marketing, Google România.

“E extraordinar că am putut reuni un număr atât de mare de oameni pasionaţi de IT, dornici să lupte împreună împotriva COVID-19. Suntem mândri că am reuşit să spargem barierele impuse de distanţă şi am folosit tehnologia la maximum pentru binele comun. S-a creat o atmosferă şi o sinergie incredibilă, s-a lucrat intens la proiecte cu componenta de AI, machine learning, IoT şi multi-platform”, a declarat Răzvan Voica, co-fondator al Şcolii informale de IT. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.