anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

S-au făcut cărţile pentru o investiţie imobiliară în zona Poitiers

GALERIE
foto Dan Luca - continental - 0001
 • foto Dan Luca - continental - 0001
- +

Terenul firmei Construcţii Feroviare Moldova, societate aflată în procedură de insolvenţă, a fost dezmembrat în mai multe loturi. Pentru acest amplasament şi-a manifestat interesul compania Continental Automotive. Firma intenţionează să ridice noi clădiri de birouri în această zonă în vederea dezvoltării afacerilor pe care le are în Iaşi.

 

Compania Continental Automotive ar putea achiziţiona în curând un teren de peste un hectar din apropierea sediului firmei pentru a-şi extinde activitatea. Recent, gigantul din industria automotive a deschis un alt punct de lucru în clădirea Deco Dem Natura, situată pe terenul fostei fabrici Moldova Tricotaje, însă planurile de expansiune sunt mult mai mari. În luna februarie, „Ziarul de Iaşi” a scris despre două oferte pe care administratorul judiciar al firmei Construcţii Feroviare Moldova le-a primit pentru suprafeţe de teren din patrimoniu. Construcţii Feroviare Moldova avea scos la vânzare în procedura de insolvenţă un teren de 23.661 mp, însă acesta nu prezenta interes, până când companiile Continental Automotive România şi Entire Real Estate Solutions au solicitat informaţii privind achiziţia unor loturi mai mici din proprietatea imobiliară situată pe Bulevardul Poitiers, nr. 6. „Cu privire la activul compus din teren în suprafaţă totală de 23.661,23 mp, situat în Mun. Iaşi, Bld. Poitiers nr. 6, Judeţul Iaşi, pe care se află amplasate un număr de 29 corpuri de clădire (C1-C29), precizăm că în urma expunerii pe piaţă a întregii suprafeţe şi în urma parcurgerii etapelor de licitaţie publică la 100% şi 90%, s-au arătat interesaţi potenţiali cumpărători, dar pentru suprafeţe mai mici fiind iniţiate negocieri avansate cu două companii de prestigiu”, conform unui raport de activitate publicat recent de administratorul judiciar.

Ce se vinde

Din acelaşi document reiese şi faptul că, în urma actualizării cărţii funciare în procesul de dezmembrare a terenului, s-a constatat că suprafaţa acestuia nu este de 23.661 mp, cum se ştia iniţial, ci de 22.144 mp. După dezmembrare, terenul a fost împărţit în trei loturi, respectiv o suprafaţă de 12.505 mp pe care sunt amplasate 14 clădiri, o suprafaţă de 8.470 mp pe care se află 9 clădiri şi o suprafaţă de 1.169 mp pe care se află o clădire. Deşi dezmembrarea a presupus trei loturi, doar cele mai mari două suprafeţe vor fi scoase la vânzare, preţurile de pornire fiind stabilite printr-un proces de reevaluare a bunurilor imobile. Astfel, terenul de 1,2 ha are un preţ de pornire de 6,88 milioane lei fără TVA, pe el găsindu-se construite o clădire mică de birouri, două magazii, cinci ateliere, două depozite, un şopron, un post trafo şi un garaj de 231 mp. Celălalt teren, de 8.470 mp, are un preţ de pornire la licitaţie de 4,68 milioane lei fără TVA, în această sumă fiind incluse şi cele 9 clădiri: două magazii, un bar, două magazine, post trafo, clădire de birouri, un atelier şi o hală de reparaţii.

Trei şedinţe de licitaţie

În perioada următoare, va fi convocată Adunarea Creditorilor pentru a vota aceste rapoarte de evaluare şi, în cazul unui vot pozitiv, imobile vor fi scoase la vânzare prin licitaţie cu strigare. „În acest caz, vor fi organizate o serie de trei şedinţe de licitaţie publică cu strigare pornind de la valoarea de evaluare, prima şedinţă de licitaţie urmând a avea loc la un interval de maxim 15 zile de la data aprobării prezentului regulament şi a rapoartelor de evaluare, de către adunarea creditorilor debitoarei Construcţii Feroviare Moldova. Cele trei şedinte vor fi organizate bisăptămânal. În cazul în care nu se reuşeşte valorificarea activelor, administratorul judiciar propune organizarea altor trei şedinte de licitaţie la valoarea de 90% din valoarea de evaluare a activelor imobile”, potrivit actualului regulament de vânzare a bunurilor.  Pentru celelalte active din patrimoniul firmei, care până în prezent au fost scoase la vânzare şi la preţul de 80% din valoarea de evaluare, administratorul judiciar propune să se organizeze câte trei şedinţe la care preţul de pornire de fie 75%, 70%, respectiv 65% din valoarea de evaluare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.