Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

S-au făcut cărţile pentru o mare firmă din Iaşi

Judecătorii au confirmat ieri planul de reorganizare al combinatului Fortus SA.

GALERIE
FORTUS04
  • FORTUS04
- +

 Judecătorii de la Tribunalul Comercial din Târgu Mureş au confirmat cel de-al patrulea plan de reorganizare realizat de către administratorii judiciari ai Fortus. Sentinţa a fost pronunţată ieri după amiază, dar oferă posibilitatea de a fi contestată în termen de şapte zile.

 

 
 Potrivit sentinţei, activitatea comercială a Fortus va fi condusă de administratorii judiciari Eurobusiness LRJ şi ISD Insolvency, care vor trebui să prezinte instanţei un raport trimestrial asupra situaţiei financiare a averii debitorului, lista încasărilor şi plăţilor şi situaţia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activităţii debitorului. Primul termen pentru depunerea acestui raport este 6 noiembrie 2013. Decizia instanţei a fost aşteptată cu sufletul la gură atât de administratorii judiciari şi creditori, cât şi de salariaţii disponibilizaţi, care nu au încrederea în reuşita planului de reorganizare, mai ales că acesta nu garantează plata salariilor restante. Dincolo de aşteptarea pronunţării instanţei, foarte multe semne de întrebare s-au născut în legătură cu organizarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor pentru 15 iulie, pe ordinea de zi fiind revocarea administratorului special Gheorghe Chişcă, înlocuirea acestuia şi stabilirea îndeminizaţiei noului administrator special. Situaţia este oarecum ambiguă deoarece toţi ceilalţi administratori speciali au fost numiţi până acum, inclusiv Gheorghe Chişcă, în cadrul unor adunări generale, potrivit articolului 137 din legea societăţilor comerciale. Gheorghe Chişcă susţine că, prin această acţiune, Autoritatea pentru Administrarea a Activelor Statului (AAAS) dă dovadă de neprofesionalism, considerând că revocarea sa este mai mult o decizie personală a preşedintelui Adrian Volintiru. „Decizia revocării nu aparţine AVAS-ului, ci domnului Volintiru. Nu trebuie uitat că au am ales să primesc acest mandat cu titlu gratuit. Sunt curios din ce bani îl va plăti domnul Volintiru pe noul administrator special, acum când instituţia pe care o conduce se confruntă cu o problemă în ceea ce priveşte salariile. Nu văd ce motiv bazat pe temei legal are preşedintele Volintiru în privinţa revocării mele, eu consider că am făcut toate demersurile necesare din calitatea pe care am avut-o pentru confirmarea noului plan de reorganizare”, a menţionat administratorul special al Fortus, Gheorghe Chişcă. Totuşi, semnele de întrebare sunt ridicate de alte neconcordanţe între datele existente în planul de reorganizare şi situaţia de fapt. Concret, Legea 31/1990 prevede suspendarea contractului de muncă în cazul în care administratorul special este ales din rândul salariaţilor. În aprilie 2012, Ghişcă a fost repus în funcţia de director executiv, situaţie în care a solicitat să ocupe funcţia de administrator special fără a fi remunerat, potrivit planului de reorganizare. În acest context, în conceperea planului de reorganizare, administratorii judiciari l-au numit pe Gheorghe Chişcă „director executiv” al combinatului, revenind ulterior cu o erată prin care au modificat titulatura în „director”.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri