Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

S-au întors stăpânii

GALERIE
papadakis-cizeron
  • papadakis-cizeron
- +

 

Francezii Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron au câştigat concursul olimpic de dans pe gheaţă, singurul titlu care le lipsea. Austria s-a impus la trambulina pe echipe

PATINAJ ARTISTIC. Francezi Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron au devenit campioni olimpici la dans pe gheaţă, cunoscutul cuplu reuşind astfel să-şi treacă în palmares singurul titlu care îi lipsea. Papadakis (26 ani) şi Cizeron (27 ani) s-au impus fără probleme în concursul din cadrul JO 2022, cu un total de 226,98 puncte, nou record mondial, în faţa ruşilor Viktoria Siniţina/Nikita Kaţalapov (220,51 puncte) şi a americanilor Madison Hubbell/Zachary Donohue (218,02p). Cei doi francezi reuşesc astfel să intre, în sfârşit, în posesia aurului olimpic, după patru titluri de campioni mondiali (2015, 2016, 2018, 2019) şi cinci coroane de campioni europeni (în perioada 2015-2019), la capătul programului liber, în care au patinat pe ritmurile piesei Elegie a compozitorului Gabriel Fauré, interpretată la violoncel şi pian.

În urma cu patru ani, la Jocurile Olimpice de la PyeongChanng, Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron au cucerit medalia de argint, fiind depăşiţi de canadienii Tessa Virtue şi Scott Moir, principalii lor rivali şi, totodată, parteneri de antrenament la Montreal.

BOB: Andreea Grecu a ocupat locul 12 din 20 de concurente în proba de monobob.După primele două manşe care au avut loc luni, Grecu se situa pe locul IX, cu timpul total de 2:11.27 (1:05.56 şi 1:05.71). În manşa a treia, ea fost cronometrată cu 1:06.46, iar în cea de-a patra, cu 1:06.26, pentru un total de 4:23.99, la 4.72 de medaliata cu aur, sportiva americană Kaillie Humphries (4:19.27).Medalia de argint a fost cucerită de o altă americancă, Elana Meyers Taylor, cu 4:20.81, iar bronzul i-a revenit Christinei de Bruin din Canada, cu 4.21.03.

După două manşe, echipajul românesc compus de Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi ocupă locul 18, în proba de bob 2. Ultimele două manşe au loc astăzi. Tentea şi Daroczi au reuşit o primă manşă foarte bună (59 sec 83/100), cu care s-au clasat pe locul 12. Manşa secundă a fost însă mai slabă (1:00.46), cu al 22-lea timp. Cei doi români au fost cronometraţi cu timpul de 2: 00,29, aflându-se la 1,91 secunde de lideri, germanii Francesco Friedrich şi Thorsten Margis. Ultimele două manşe au loc astăzi.

SĂRITURI CU SCHIURILE: Austria, avându-l lider pe Manuel Fettner, vicecampion olimpic la trambulină mică la individual, a cucerit medalia de aur în proba de sărituri cu schiurile pe echipe de la trambulină mare. Echipa compusă din Stefan Kraft, Daniel Huber, Jan Hörl şi Manuel Fettner, a acumulat un total de 942,7 p, câştigând pentru a treia oară această probă după 2006 şi 2010. Medalia de argint a revenit Sloveniei (Lovro Kos, Cene Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc) cu 934,4 p, în timp ce medalia de bronz a fost adjudecată de Germania (Constantin Schmid, Stephan Leyhe, Markus Eisenbichler, Karl Geiger) cu 922,9 p. Japonia, avându-l lider pe Ryoku Kobayashi, medaliat cu aur la trambulină mică şi cu argint la trambulină mare, s-a clasat pe locul V, în timp ce Norvegia a fost pe locul IV, proaspătul campion de la trambulina mare, Marius Lindvik şi o altă vedetă, Halvor Granerud, dezamăgind.

Alţi campioni olimpici: biatlon, urmărire masculin: Quentin Fillot-Maillet (Franţa); schi acrobatic, aeriale feminin: Xu Mengtao (China),

HOCHEI: Feminin, semifinale: Canada – Elveţia 10-3 SUA – Finlanda 4-1.
CURLING, Round robin masculin: Canada – Italia 7-3; Danemarca – Norvegia 7-6; Suedia – Rusia 7-5; Marea Britanie – Elveţia 6-5. Clasament: 1.Suedia – (6-0); 2. Marea Britanie – (5-1); 3.Canada (4-2). Feminin; Japonia – China 10-2; Canada – Rusia 11-5; SUA – Coreea de Sud 8-6; Suedia – Elveţia 6-5; Canada – Marea Britanie 7-3; Coreea de Sud – Japonia 10-5; Danemarca – Rusia 10-5. Clasament: 1. Elveţia – (5-1); 2. Japonia – (4-2); 3, SUA – (4-2).

Clasament pe medalii: 1. Norvegia – (9-5-7); 2. Germania – (8-5-2); 3. SUA – (7-6-2); 4. Olanda – (6-4-2); 5.Austria – (5-6-4); 6. Suedia – (5-3-3).

TAS a decis: Valieva poate concura

Kamila Valieva a primit permisiunea din partea TAS de a evolua în proba individuală. Tribunalul sportiv a confirmat ridicarea suspendării provizorii a Kamilei de către Agenţia Rusă Antidoping (Rusada), considerând că privarea sportivei de un eveniment chiar înainte de a fi examinat fondul cauzei i-ar provoca un „prejudiciu ireparabil”. Instanţa a stabilit ca sportiva să beneficieze de circumstanţe excepţionale, deoarece are sub 16 ani. Prin urmare, ea este o persoană aflată sub protecţie, potrivit WADA. Regulile antidoping USADA şi codul WADA nu spun nimic despre suspendările provizorii impuse persoanelor aflate sub protecţie. Aceste reguli prevăd sancţiuni mai blânde în cazul persoanelor aflate în protecţie”, a explicat Matthieu Reeb, secretarul general al TAS.CIO şi WADA au sesizat TAS, făcând apel la decizia Agenţiei Ruse Antidoping (Rusada), luată miercuri, de a ridica suspendarea provizorie a patinatoarei ruse, care a fost depistată pozitiv la un test efectuat în 25 decembrie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri