anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

S-au strâns 7.000 de lei pentru cei doi copii cu o boală extrem de rară

GALERIE
roxana nectarie isac
 • roxana nectarie isac
- +

În urma articolului publicat în „Ziarul de Iaşi” pe data de 25 iulie, cu titlul „Roxana şi Nectarie au nevoie de ajutorul vostru pentru a duce o viaţă cât de cât normală”, în contul familiei Isac s-au strâns aproximativ 7.000 de lei. 

Zilele acestea, Dumitru Isac, tatăl celor doi copii, aşteaptă un răspuns de la clinica din Italia pentru a vedea când va fi programată intervenţia. Roxana şi Nectarie au fost diagnosticaţi cu o boală congenitală extrem de rară, anemia Fanconi, care necesită transplant de celule stem în străinătate. Afecţiunea blochează alcătuirea sângelui şi afectează cinci cazuri la un milion de persoane. Pentru a duce o viaţă normală, aceştia au nevoie de transplant de celule stem, intervenţia pentru această afecţiune putându-se face doar în Italia, costurilep fiind însă enorme, de 150.000-200.000 de euro, în funcţie de complexitatea cazului. În lipsa transplantului, durata medie de viaţă este de 20-30 de ani. Pentru că intervenţia nu se poate face în ţară, mama copiilor s-a angajat în Italia pe perioadă determinată şi speră că va intra în sistemul de asigurări al statului.

Această afecţiune este o boală congenitală familială, care debutează în primii zece ani de viaţă, în special în jurul vârstei de şapte ani, anomaliile congenitale incluzând statura mică, în cazul a 51% dintre pacienţi, precum şi defecte ale pielii mâinilor, ale capului, ochilor, al rinichilor sau urechilor. Cu toate acestea, un procent de până la 40% dintre pacienţii diagnosticaţi cu anemie Fanconi pot fi normali din punctul de vedere al constituţiei. Cine îşi doreşte să mai ajute familia Isac pentru a putea acoperi şi restul cheltuielilor care includ transport, cazare, chirie, precum şi alte costuri, pot face donaţii în conturile bancare RO66 BTRL 0240 1201 S382 33XX în RON, RO10 BTRL EURC RT00 S382 3301 în EURO, cod SWIFT- BTRLRO22, deschis la Banca Transilvania, pe numele Dumitru Isac. 

CITEȘTE ȘI Roxana şi Nectarie au nevoie de ajutorul vostru pentru a duce o viaţă cât de cât normală

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.