anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Să ai un auz sănătos înseamnă o viață plină de mulțumire (P)

GALERIE
clarfon_aparate_auditive
  • clarfon_aparate_auditive
- +

Hipoacuzia reprezintă o afecţiune care limitează capacitatea unei persoane în a recepta sunetele, în a-şi desfăşura optim activităţile alături de familie şi de cei dragi. Mai ales in cazul persoanele în vârstă care trec prin tot felul de momente stânjenitoare ,în cadrul interacţiunilor cu ceilalţi au dificultate în a discuta, în a-i înţelege sau în a răspunde la solicitări.

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că 466 milioane oameni au grade diferite de hipoacuzie Dintre aceștia, 340 de milioane sunt copii. 1 din 3 adulți peste 65 ani prezintă hipoacuzie În Romania sunt  peste  1 milion de hipoacuzici.  

Abilitatea de a localiza sunetul se bazează pe două urechi funcționale. Se poate constata că majoritatea pacienților care sunt diagnosticați cu această afecțiune decid să poarte aparate auditive abia în momentul în care nu mai aud conversațiile față în față cu o singură persoană.

Ce este hipoacuzia?

Hipoacuzia constă în diminuarea auzului. Aceasta poate fi depistată de către audioprotezist, printr-o vizită la unul dintre cabinetele Clarfon .

Cum prevenim hipoacuzia?

  • Este indicat să ne adresăm specialiștilor audioprotezişti ori de câte ori simțim că intervine o problemă în perceperea sunetelor;
  • Este recomandat să facem o vizită/testare de auz o dată la 6 luni;
  • Nu este niciodată prea devreme pentru un bebeluș să aibă auzul testat.

În cabinetele Clarfon, se testează auzul și se propun soluții pentru problemele de auz, cele mai bune oferte de aparate auditive, la tehnologie modernă. Prin teste de auz şi folosirea de aparate auditive, copiii care suferă de hipoacuzie își vor dezvolta abilitățile de comunicare în același ritm cu cei care aud iar persoanele adulte care suferă de hipoacuzie îşi vor schimba viața şi vor fi mult mai fericiţi alături de familie şi de cei dragi.

În luna mai, în toate cabinetele, Clarfon reduce pe loc suma de 1.008 lei la achiziționarea oricărui aparatul auditiv Sonova şi oferă gratuit baterii pentru un an, la aparatul auditiv achiziționat.

Cabinet Iaşi
Bd. Carol 1, Nr. 3, Etaj 1 (in cladirea Copou Business Center, vis-à-vis de Spitalul CFR)
0232 210 244; 0731 600 628
Luni – Vineri: 09.00 – 17.30

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.