Să FIE conferinţe! 5 universităţi ieşene, 5 conferinţe motivaţionale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Să FIE conferinţe! 5 universităţi ieşene, 5 conferinţe motivaţionale

GALERIE
gala educatie
  • gala educatie
- +

Festivalul Internaţional al Educaţiei (FIE) oferă publicului şi o serie de Conferinţe Motivaţionale, grupate în cadrul unei secţiuni speciale. Organizate în parteneriat cu universităţile publice ieşene, acestea vor începe pe 15 iunie, când lordul David Trimble, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1998, va conferenţia la Biblioteca Centrală Universitar (BCU) „M. Eminescu“ din Iaşi.

Seria Conferinţelor Motivaţionale organizate de universităţile de stat din Iaşi va debuta pe 16 iunie, de la orele 17.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“, amfitrionul evenimentului fiind Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iaşi. Invitat să conferenţieze va fi dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care va vorbi publicului despre „Unde am fost, unde suntem şi unde vrem să ajungem în medicina de urgenţă“.
Medic specialist ATI (Anestezie Terapie Intensivă) de origine palestiniană, cu cetăţenie română, dr. Raed Arafat a revoluţionat sistemul medical de urgenţă din România prin înfiinţarea SMURD (Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare).
O altă conferinţă extrem de interesantă, cu tema „Educaţia urbană“, va fi susţinută de Hendrik W. van der Kamp, preşedinte ales al Consiliului European al Urbaniştilor. Manifestarea va avea loc pe 17 iunie, de la orele 11.00, la BCU. Hendrik W. van der Kamp este director al şcolii de Urbanism din Dublin, fost preşedinte al Institutului irlandez de Urbanism şi expert evaluator pentru organisme din sectorul public, precum departamente guvernamentale şi Comisia Europeană.
Pe 18 iunie, la orele 17.00, în Aula „Gheorghe Asachi“, corpul A al Universităţii Tehnice (Bulevardul Carol I), prof. dr. ing. Iulian Ciocoiu va vorbi „Despre inginerie… cu măsură“. Conferinţa motivaţională TUIAşI va încerca, aşa cum susţin organizatorii, să „ofere o imagine de ansamblu asupra profesiei de inginer, a constrângerilor specifice şi a motivaţiilor pentru alegerea unei astfel de cariere“. Prof. dr. ing. Iulian Ciocoiu este prodecan responsabil cu activitatea de cercetare în cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a Universităţii Tehnice „Ghe. Asachi“ Iaşi (UTI) şi preşedinte al Comisiei de cercetare-dezvoltare, antreprenoriat şi parteneriat public-privat a Senatului UTI.
Pe 19 iunie, Universitatea „Al. I. Cuza“ (UAIC) va oferi publicului conferinţa motivaţională cu titlul „Învăţăturile înalte“ în Iaşi - oraş al „inteligenţei româneşti“. Evenimentul se va desfăşura la BCU, de la orele 17.00. Conferinţa, susţinută de prof. univ. dr. Ion Toderaşcu, se doreşte a fi o prezentare riguroasă a istoriei oraşului Iaşi. Prof. univ. dr. Ion Toderaşcu este un reputat istoric ieşean, specializat în „Istoria medievală a românilor“ şi în „Istoria Bizanţului“. În decursul unei carierei didactice de 46 de ani, acesta a format generaţii întregi de studenţi.
Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi pregăteşte conferinţa motivaţională „Arta în Viaţă. Viaţa în Artă“, ce va fi susţinută de mezzo-soprana Viorica Cortez, tenorul Călin Brătescu şi violonistul Remus Azoiţei, cu participarea personalităţilor din domeniul artelor spectacolului, a tinerilor artişti, a studenţilor şi a profesorilor. Aceasta se va desfăşura pe 20 iunie, la BCU, cu începere de la orele 17.00.
Tot BCU va găzdui şi Conferinţa „Universitatea agronomică - între tradiţiile, evoluţiile şi turbulenţele vieţii rurale româneşti şi europene“, organizată de Universitatea de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad“ şi susţinută de academicianul Păun Ion Otiman. Evenimentul va avea loc pe 21 iunie, la orele 16.00. Conferinţa se va axa pe reformarea sistemului de învăţământ superior agronomic, pentru alinierea la modelul european. Prof. univ. dr. Păun Ion Otiman este membru titular şi secretar general al Academiei Române şi cadru didactic al Universităţii Agronomice din Timişoara.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.