anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Să FIE conferinţe! 5 universităţi ieşene, 5 conferinţe motivaţionale

GALERIE
gala educatie
 • gala educatie
- +

Festivalul Internaţional al Educaţiei (FIE) oferă publicului şi o serie de Conferinţe Motivaţionale, grupate în cadrul unei secţiuni speciale. Organizate în parteneriat cu universităţile publice ieşene, acestea vor începe pe 15 iunie, când lordul David Trimble, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1998, va conferenţia la Biblioteca Centrală Universitar (BCU) „M. Eminescu“ din Iaşi.

Seria Conferinţelor Motivaţionale organizate de universităţile de stat din Iaşi va debuta pe 16 iunie, de la orele 17.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“, amfitrionul evenimentului fiind Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iaşi. Invitat să conferenţieze va fi dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care va vorbi publicului despre „Unde am fost, unde suntem şi unde vrem să ajungem în medicina de urgenţă“.
Medic specialist ATI (Anestezie Terapie Intensivă) de origine palestiniană, cu cetăţenie română, dr. Raed Arafat a revoluţionat sistemul medical de urgenţă din România prin înfiinţarea SMURD (Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare).
O altă conferinţă extrem de interesantă, cu tema „Educaţia urbană“, va fi susţinută de Hendrik W. van der Kamp, preşedinte ales al Consiliului European al Urbaniştilor. Manifestarea va avea loc pe 17 iunie, de la orele 11.00, la BCU. Hendrik W. van der Kamp este director al şcolii de Urbanism din Dublin, fost preşedinte al Institutului irlandez de Urbanism şi expert evaluator pentru organisme din sectorul public, precum departamente guvernamentale şi Comisia Europeană.
Pe 18 iunie, la orele 17.00, în Aula „Gheorghe Asachi“, corpul A al Universităţii Tehnice (Bulevardul Carol I), prof. dr. ing. Iulian Ciocoiu va vorbi „Despre inginerie… cu măsură“. Conferinţa motivaţională TUIAşI va încerca, aşa cum susţin organizatorii, să „ofere o imagine de ansamblu asupra profesiei de inginer, a constrângerilor specifice şi a motivaţiilor pentru alegerea unei astfel de cariere“. Prof. dr. ing. Iulian Ciocoiu este prodecan responsabil cu activitatea de cercetare în cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a Universităţii Tehnice „Ghe. Asachi“ Iaşi (UTI) şi preşedinte al Comisiei de cercetare-dezvoltare, antreprenoriat şi parteneriat public-privat a Senatului UTI.
Pe 19 iunie, Universitatea „Al. I. Cuza“ (UAIC) va oferi publicului conferinţa motivaţională cu titlul „Învăţăturile înalte“ în Iaşi - oraş al „inteligenţei româneşti“. Evenimentul se va desfăşura la BCU, de la orele 17.00. Conferinţa, susţinută de prof. univ. dr. Ion Toderaşcu, se doreşte a fi o prezentare riguroasă a istoriei oraşului Iaşi. Prof. univ. dr. Ion Toderaşcu este un reputat istoric ieşean, specializat în „Istoria medievală a românilor“ şi în „Istoria Bizanţului“. În decursul unei carierei didactice de 46 de ani, acesta a format generaţii întregi de studenţi.
Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi pregăteşte conferinţa motivaţională „Arta în Viaţă. Viaţa în Artă“, ce va fi susţinută de mezzo-soprana Viorica Cortez, tenorul Călin Brătescu şi violonistul Remus Azoiţei, cu participarea personalităţilor din domeniul artelor spectacolului, a tinerilor artişti, a studenţilor şi a profesorilor. Aceasta se va desfăşura pe 20 iunie, la BCU, cu începere de la orele 17.00.
Tot BCU va găzdui şi Conferinţa „Universitatea agronomică - între tradiţiile, evoluţiile şi turbulenţele vieţii rurale româneşti şi europene“, organizată de Universitatea de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad“ şi susţinută de academicianul Păun Ion Otiman. Evenimentul va avea loc pe 21 iunie, la orele 16.00. Conferinţa se va axa pe reformarea sistemului de învăţământ superior agronomic, pentru alinierea la modelul european. Prof. univ. dr. Păun Ion Otiman este membru titular şi secretar general al Academiei Române şi cadru didactic al Universităţii Agronomice din Timişoara.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.