anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Să FIE Dans! „Dansează cu Noi“

GALERIE
dans
 • dans
- +

Nouă şcoli de dans din Iaşi vor oferi publicului, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, adevărate regaluri coregrafice, zilnic, între 14 şi 23 iunie, în intervalul orar 17.00-19.00, pe scena de pe bulevardul Ştefan cel Mare.

În perioada 14-23 iunie, pe scena în aer liber de pe bulevardul Ştefan cel Mare vor evolua cele mai importante trupe de dans modern, clasic şi contemporan din Iaşi. Demonstraţiile de dans vor debuta pe 14 iunie, când membrii şcolilor de dans şi ai cluburilor de fitness vor susţine, pe scena amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, câte o scurtă prezentare, oferind astfel publicului ocazia de a anticipa evenimentele programate pentru zilele următoare.
Sâmbătă, 15 iunie, reprezentanţii Colegiului de Arte „O. Băncilă“ din Iaşi vor susţine o lecţie interactivă de dans contemporan, încercând să transmită ritmul şi paşii de dans publicului, în cadrul unei reprezentaţii „De la Clasic la modern“.
Formaţia şcolii de dans „Bel Art“, coordonată de profesorul coregraf Cătălina Negru, va oferi, pe 16 iunie, cursul deschis de dans „Senzaţia Valsului“.
Pe 17 iunie, timp de două ore, Clubul „Moving“ va prezenta mişcarea „Port de Bras“, un complex de mişcări inspirate din dans, balet, stretching, exerciţii de postură, fitness şi aerobic.
Reprezentanţii şcolii de Tango din Iaşi - Tango desde Pasion - vor încerca, pe 18 iunie, să vă incite curiozitatea prezentându-vă o serie de noţiuni de Tango Argentinian, suficiente pentru a răspunde unei invitaţii la dans: atitudine, eleganţă, stil, muzicalitate, echilibru, basic steps şi improvizaţie.
Clubul de dans sportiv Nikons îi aşteaptă pe ieşeni, pe 19 iunie, să experimenteze dansul, ca sport de performanţă.
Pe 20 iunie, şcoala Universul Latino Dance Iaşi va oferi o demonstraţie-show de dansuri caraibice (Salsa, Bachata, Merengue) şi o lecţie interactivă deschisă publicului.
Şi stilul „street dance“ va fi bine reprezentat. Pe 21 iunie, Formaţia Quasar Dance, alături de coregraful Alexandru Ignat, vor ajuta spectatorii să înveţe o astfel de coregrafie ce poate fi practicată de toţi cei dornici de distracţie.
O nouă zi - o nouă călătorie în lumea dansului, de data aceasta de pe toate meridianele glo-bului. Ansamblul de dansuri experimentale Coconiţe şi Trupa de dansuri ruseşti Raduga vor oferi, pe 22 iunie, momente de câte 6 şi 7  dansuri,  fiecare   coregrafie  reprezentând  câte  un  alt  spaţiu cultural.
Ultima zi „Dansează cu Noi“ este rezervată unui „Best of“ al celor mai populare şcoli de dans din Iaşi. Programul va cuprinde o selecţie a momentelor care au avut parte de popularitate crescută pe parcursul festivalului, iar publicul interesat va avea şansa de a participa la o lecţie suplimentară de dans.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.