Să fie de vină campania? Municipalitatea alocă buget dublu pentru Sărbătorile Iaşului în acest an
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Să fie de vină campania? Municipalitatea alocă buget dublu pentru Sărbătorile Iaşului în acest an

GALERIE
Sarbatorile Iasului
  • Sarbatorile Iasului
- +

Buget aproape dublu pentru organizarea Sărbătorilor Iaşului.

Consilierii locali au primit zilele trecute un proiect de la Primărie care arată că bugetul propus pentru organizarea sărbătorilor din acest an se ridică la 2,8 milioane lei. Anii trecuţi, Primăria a organizat Sărbătorile Iaşului doar cu 1,5 milioane de lei. Noul buget majorat este împărţit în partea de cheltuieli de organizare a evenimentelor, care au fost estimate la 2,5 milioane de lei şi cheltuielile cu serviciile publice şi lucrările executate de societăţile Primăriei din acea perioadă, care mai înseamnă încă 300.000 de lei. Banii provin din bugetul propriu al Primăriei, din alocarea pentru sărbători, dar şi din donaţii şi sponsorizări.

Oficialii Primăriei au precizat că această sărbătoare a devenit emblematică pentru municipalitate. „Celebrarea religioasă a Sfintei Parascheva este completată de o serie de manifestări cu caracter laic, care dau o alură de sărbătoare întregului oraş şi care oferă pelerinilor aflaţi în Iaşi, în această perioadă, prilejul de a cunoaşte mai bine tradiţiile locale. Programul cuprinde manifestări diverse: ştiinţifice, culturale, religioase, artistice şi sportive, precum şi târguri tradiţionale“, arată reprezentanţii Primăriei în proiectul trimis consilierilor locali.

Documentul face trimitere la un program detaliat al evenimentelor care ar justifica sumele enumerate, dar care nu a fost ataşat proiectului. Acelaşi proiect care a fost tipărit zilele trecute tot de Primărie arată însă sume distincte.

Conform variantei printate, Primăria ar propune un buget similar celui de anul trecut, respectiv 1,5 milioane de lei, la care se adaugă cheltuielile societăţilor subordonate, încă 250.000 de lei. Una din cele două variante ar urma să fie aprobată de Consiliul Local, în şedinţa ordinară de săptămăna viitoare. Mai mult ca sigur, ediţia din acest an a Sărbătorilor Iaşului va cuprinde evenimentele tradiţionale pe care le organizează Primăria în fiecare an, respectiv Seara Valorilor, concertul şi focul de artificii din faţa Palatului Culturii, precum şi târgurile de toamnă şi parcul de distracţii de pe strada Sarmisegetuza.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.