Să FIE educaţie prin Artă: Artişti la lucru în Piaţa Unirii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Să FIE educaţie prin Artă: Artişti la lucru în Piaţa Unirii

GALERIE
felix aftene
  • felix aftene
- +

În perioada 14-23 iunie, în cadrul larg al Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), zona Piaţa Unirii - Strada Lăpuşneanu se va transforma într-un adevărat centru al artelor vizuale. Ieşenii vor putea vedea artiştii lucrând, în aer liber, în atelierele organizate în cadrul Festivalului de Arte Vizuale, una dintre secţiunile FIE.

În luna iunie, Festivalul Internaţional al Educaţiei (FIE) oferă publicului ieşean o secţiune specială, dedicată artei. Sub genericul Festivalului de Arte Vizuale, Piaţa Unirii şi strada Lăpuşneanu vor găzdui colecţii inedite de artă, ateliere de creaţie coordonate de tinerii artişti, realizate pe scenă, în văzul spectatorilor, vernisaje şi expoziţii. Prin aceste evenimente, FIE urmăreşte propulsarea tine-rilor artişti şi creşterea interesului publicului larg pentru artă. De asemenea, organizatorii îşi doresc să popularizeze conceptul de „educaţie prin artă“.

Expoziţie Irimescu la Muzeul Unirii 

„Festivalul Artelor a fost gândit pe patru paliere. Primul - expunerea foarte tinerilor artişti, care vor fi invitaţi într-o tabără de creaţie, ce se va desfăşura în Piaţa Unirii. O tabără FIE, în care artiştii tineri de până în 35 de ani, mulţi dintre ei foarte premiaţi, vor lucra în toată această perioadă. Va fi un fel de gală a tinerilor artişti. În ultima zi, lucrările lor vor fi expuse în Galeria din Piaţa Unirii. Un alt eveniment este Expoziţia Atelier 35, care se va derula pe tot parcursul Festivalului Artelor, în Galeria din Piaţa Unirii. Al treilea eveniment organizat de noi este o expoziţie de pictură a 30 de artişti consacraţi, organizată în două galerii, «Theodor Pallady» şi «Nicolae Tonitza», ambele situate pe Strada Lăpuşneanu. Vor fi lucrări de sculptură, pictură şi grafică. Iar cel de-al patrulea eveniment va fi găzduit de Muzeul Unirii, unde va fi deschisă o expoziţie a sculptorului Ion Irimescu“, a explicat Felix Aftene (foto sus), preşedintele Filialei Iaşi a Uniunii Artiştilor Plastici din România.
După încheierea Festivalului, toate lucrările vor fi cuprinse într-un catalog ce va fi pus în vânzare în librării, astfel încât arta ieşeană să fie văzută şi promovată.
Unii dintre artiştii invitaţi în festival sunt foarte tineri, aflaţi la debut, încă doctoranzi sau masteranzi ai Universităţii de Arte, alţii sunt nume deja consacrate. „Scopul nostru a fost acela de a promova artiştii tineri şi de a-i face mai vizibili pe cei deja consacraţi“, a precizat Felix Aftene.
Sărbătoarea artelor vizuale, concentrată în inima Iaşului, în Piaţa Unirii, va rotunji calendarul evenimentelor educaţionale propuse de FIE, constituind un prilej de a aduce nu doar cultura, ci şi arta în stradă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.