Să îndreptăm până nu e prea târziu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Să îndreptăm până nu e prea târziu

GALERIE
Traian Dobre
  • Traian Dobre
- +

Adesea mă întreb dacă sunt un rebel, dacă sunt un înfuriat al momentului ori un frustrat. Însă ştiu sigur că sunt un supravieţuitor. Un supravieţuitor, ca mulţi alţii, al unor vremuri potrivnice semenilor care îşi doresc un strop de normalitate, un strop de decenţă, un strop de bun simţ, un strop de respect, într-o lume aşa-zis civilizată, dar atât de pervertită încât nici Bunul Dumnezeu nu o mai înţelege.

Poate că aceasta este “meteahna” celor care au mai prins cei şapte ani de acasă, crescuţi în spiritul unor norme nescrise de conduită, dar atât de bine inoculate încât racilele oricărei societăţi nu le poate trece, fie şi într-un con de umbră. Am sperat şi am crezut că în noua orânduire se va pune preţ pe valoare, pe muncă, pe sinceritate şi implicare în bunul mers al societăţii civice. Fals! Am trăit eşec după eşec la fel ca fiecare dintre Dumneavoastră, oamenii “simpli” ai acestei societăţi, care au sperat şi speră ca măcar copiii şi nepoţiii noştri să se împlinească într-o Românie atât de bogată material şi spiritual, dar atât de secătuită de cei care vremelnic s-au aflat sau se află în frunte.

Se spune că oamenii nu cred că vreun guvern ar putea plănui crime împotriva propriilor cetăţeni. La urma urmei sunt aleşi de către noi pentru a promulga legi în favoarea noastră şi pentru a conduce ţara spre o creştere economică stabilă asigurând astfel un nivel de trai mai ridicat cetăţenilor. Dar asta poate într-o societate românească perfectă sau măcar într-o societate care caută perfecţiunea, ceea ce nu e cazul nostru acum, pentru că dacă numai anticipăm ce se va întâmpla în 2014, ne cam trec sudorile.

Creşterea economică prin prisma actualilor guvernanţi este o rara avia (pasăre rară), în schimb taxele şi impozitele au luat-o spre înaltul cerului spre a fi plătite tot de cei care se chinuie să producă ceva în această ţară şi care se chinuie să mai menţină măcar nişte minime locuri de muncă. Pentru că tot am amintit de locuri de muncă, milionul de locuri de muncă promis este eternul praf în ochi din campaniile electorale. Dar poate s-a mizat pe faptul că Olanda şi Anglia îşi vor deschide graniţele şi pentru forţa de muncă românească şi atunci graficul va fi completat de cei care vor migra spre alte zări pentru a-şi câştiga pâinea pentru ei şi familiile lor.

Noroc că luptele înverşunate dintre palate s-au soldat cu amânarea pentru trei luni a introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenţi, dar ... numai pentru motorină, căci tot s-au înfuriat transportatorii. Sperăm că 1 aprilie să nu ne aducă păcăleala de care ne temem, căci fiind an electoral trebuiesc mulţi bani pentru pomenile electorale.

Multe ar fi de spus pornind de la birocraţia exccesivă şi continuând cu nepotismul şi/sau clientelismul politic, care a devenit nu o modă, ci o boală cronicizată a societăţii româneşti.

Şi atunci cum să nu fii un rebel ori un înfuriat ori un frustrat al acestei societăţi? Consider că este momentul ca toţi aceia care gândesc pragmatic, constructiv şi care consideră că experienţa şi forţa de muncă şi-o pot pune în slujba unei reale dezvoltări a societăţii şi economiei româneşti, să ni se alăture. Avem oameni de valoare care sunt nevoiţi să stea ca struţul cu capul în nisip pentru că nu au loc de nonvalorile promovate de actuala clasă politică. După 24 de ani de experimentări este nevoie de oamenii care ŞTIU! POT! VREAU! şi FAC! Nu doar pentru pentru sine, ci pentru generaţiile care ne succed, căci nicio ţară nu are viitor doar prin prisma prezentului, cu atât mai mult cu cât acesta se află acum în nebuloasă. Să ne dăm mâna până nu e prea târziu!                                                                  

                                                                                       Ing.dr.ec. Traian Dobre   

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.