anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Să mai râdem o dată cu Peni Hill, dar la pachet cu nea Măricel

GALERIE
puls
 • puls
- +

Întâlnire secretă şi, spun unii cunoscători, decisivă ieri dimineaţă la prima oră (bine, la prima oră la care s-a putut trezi edilul şăf după seara grea), între Peni Hil de Bahlui şi nea Măricel ot Cejău&Partidău, stimaţi telespectatori. 

Auzim că la ieşire, surprins de cineva, nea Măricel ar fi tras-o din scurt, că au vorbit de un aviz pentru Bojdeucă. haida de, bă nea Măricele, cu poveşti din astea de Ion Creangă ne iei tu pe noi? În fine, haideţi mai bine să vă spunem ce nu ne-a zis nea Măricel despre întâlnirea asta.

Sursele noastre din partidoi spun că nea Măricel are termen de la ex-tractoristul şef de la Olt ca până sâmbătă să le dea la centru, în partidoi, un răspuns clar: vine au ba Peni Hill înapoi în partid? Peni, însă, o tot scaldă, căci aşteaptă un răspuns de la unii liberali de stânga, care i-au promis una şi alta.

Lucrurile par însă să meargă prost pentru Peni Hill: liberalii care-l voiau la ei s-au cam speriat de reacţiile pe care au văzut că le-ar putea provoca şi acuma dau înapoi, iar la întâlnirea de dimineaţă a lui nea Măricel şi Peni cică lucrurile au mers bine, amândoi ieşind în pas săltat de acolo. Staţi deci pe fază, căci cât de curând în vedem pe cei doi făcând şi mersul piticului. Ştiţi voi cum...

PS: Acuma, ca o observaţie de fond pentru unii care nu văd bine realitatea. Cum să ajungem, domnilor, în situaţiunea ca pentru cel mai slab premare pe care l-a avut Iaşul vreodată de la Manciuc încoace să se bată cele mai mari două partide ale momentului? Ruşine, băăăă! Şi plecaţi din faţa noastră, să nu vă mai vedem până după campanie! Asta, evident, indiferent unde o va apuca acest edil panaramă Peni Hill...

Figura cu politrucii la avioane, pregătită şi pentru ape?

Şi dacă tot veni vorba despre loviturile inspirate ale lui nea Măricel ot partidoi, haideţi să vă mai spunem una lată care se coace acuma în laboratoarele unor cocalari politici din preajma-i. Auzim şuşotindu-se prin cotloanele partidoiului ieşean că, deşi pe picior de plecare, căci vom avea alegeri locale peste patru luni, sforarii partidoiului de la judeţ pun la cale un plan diabolic ca să aplice aceeaşi şmecherie de la Aeroport şi la ApaVital.

Adicătelea, prin aranjamente de culise, să impună un politruc din gaşcă la conducere, în locul celor care, de bine de rău, conduc acolo fără a avea treabă cu politichia sau cu biznisurile din zonă. Boon, la aeroport am văzut cum se duce cu instituţia direct în bot Ceafă Lată ăla habarnist pus acolo director.

Tot aşa, se aude că la ApaVital, loc unde se derulează proiecte vitale pentru viitorul judeţului, a căror compromitere ne-ar arunca cu zeci de ani în urmă, ei bine, nea Măricel&co ar vrea să cocoaţe acolo sus un habanist şi mai afon decât Ceafă Lată în avioane. Stăm deci cu lupa pe chestiune, ca să-i luăm de urechi repejor, la nevoie. Nu te poţi juca, nene, chiar cu orice în judeţul ăsta... Grijă mare, deci, că atâta vă trebuie: ura şi la gară cu voi!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.