anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Să mai râdem şi cu Peni Hill, că i-a cam venit rândul!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Băbăeţ, spuneţi şi voi acuma: am tot zis să-l lăsăm olecuţă deoparte, poate îşi revine omul în noua companie politică de la leberali, şi să nu-l mai luăm în balon o vreme, dar poţi? 

Iacătă ce declaraţiune face personagiul, zilele acestea, la o gornetă teve de casă: „Vă spun ce am aflat, că trebuie să ştiţi. Ştirea cu «Iaşul e cel mai poluat» a fost introdusă pe piaţă de un distribuitor de filtre. Deci, omul ce-a vrut? Îi fac pe ăştia de cacao, pe româneşte, îi chem apoi la mine şi le spun «Eu v-am creat problema, eu vă dau şi soluţia: cumpăraţi filtre de la mine. Că eu sunt băiat cu obraz şi am soluţia, vă vând aspiratoare, vă costă doar câteva milioane de euro”.

Se-nţelege, fără să ne spune ce filtre, ce firme, ce oameni etc. Spuneţi aşa dar şi domniile voastre, stimaţi telespectatori, căci vorbim de cel ales în aşa-numita capitală culturală a ţării: mai are rost să ne răcim gura, sau doar să tragem apa?

Griji de premar, la prima oră

Una scurtă şi caldă, de ieri: iacătă în poza alăturată ce postează omul de la care zeci de mii de ieşeni aşteaptă soluţii edilitare la gravele lor probleme, adicătelea primarul Mihai Chirica, pe pagina personală de Facebook, la prima oră a zilei de ieri! O fi de bine, o fi de rău?

Păţania secretarei Denisa

Şi, la final, încă una scurtă dar vioaie, ca să fie mai de uichend, aşa! Spun sursele noastre cu caschetă că acum exact trei zile secretara Premăriei, mamzel Denisa Ionaşcu, a fost amendată pe Centură. Nu, fireşte, nu e cazul să vă gândiţi la cine ştie ce, ci doar o nimica toată de amendă pentru că vorbea la telefon în timp ce conducea.

Numai că, zic sursele noastre, mamzel nu avea nici centura trasă. Cum de a scăpat doar cu amendă, când noi ştim că dacă săvârşeşti simultan două abateri, din care una e vorbitul sau butonatul la telefon, atunci rămăi fără permis, iaca asta chiar e o întrebare. dar, în fine, haideţi mai întâi să vedem dacă interpretarea noastră e bună, sau cea a oamenilor legii din acel echipaj. Că doar nu o fi cazul să ne gândim deocamdată la alte năzdrăvănii, nu-i aşa?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.