Să ne descurcăm ieftin şi bine pe litoral: alifii de plajă la îndemâna oricui!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Să ne descurcăm ieftin şi bine pe litoral: alifii de plajă la îndemâna oricui!

GALERIE
Patratel MARTI, 11 august 2020 - 2
  • Patratel MARTI, 11 august 2020 - 2
- +

* Românii au întârziat cu concediile în vara asta, sperând că situaţia se va îndrepta; cum nu s-a îndreptat, ci chiar s-a strâmbat mai tare, mulţi se pregătesc să plece la mare acum, în august, zicând că mai bine la spartul târgului decât defel. Unii pleacă pe fugă şi nu mai au timp de pregătiri, să cumpere una-alta, produse necesare unui sejur pe litoral, oricare ar fi acesta; oferim sfaturi celor care vor să se descurce ieftin şi bine doar cu ce le cade sub mână:

* Loţiunile, uleiurile, alifiile şi toate chestiile de dat pe trup înainte de a sta la soare / în timp ce se stă la soare / după ce se stă la soare pot fi înlocuite foarte avantajos cu produse găsite la faţa locului. Mai bun ca uleiul scump de plajă e uleiul ieftin de pe plajă: mâncaţi gogoşi, hamsii sau şaorme, apoi ungeţi-vă pe trup cu uleiul scurs din ele; costă puţin, e natural şi pute atât de tare, încât cei din jur vor păstra distanţa socială de măcar zece metri! Dacă nu insistaţi cu spălatul în mare sau la duş, uleiul ăsta rămâne pe trup, aşadar se poate folosi şi ca ulei de după plajă; dacă vă ungeţi în fiecare zi merge şi ca ulei de după concediu! În loc de loţiuni de bronzat se poate folosi nămolul vândut de localnici: dacă nu exageraţi cu clătitul, el intră în piele şi vă asigură un bronz temeinic, deşi niţel cam cenuşiu. Nămolul poate fi folosit şi ca loţiune de protecţie împotriva razelor ultraviolete, deşi cea mai bună protecţie o oferă, totuşi, umbrelele de la terasele cu bere rece!

* Aţi ajuns la mare, v-aţi uns cu cele de mai sus şi staţi cu o bere pe cearşaf; e cald şi după un minut deja s-a evaporat - sau, mai puţin probabil, aţi băut-o: urmează încă un drum până la terasă, pe nisipul fierbinte, o aşteptare în soare, apoi drumul înapoi, cu grijă, să nu se verse. Oare nu se pot aduce dintr-o dată mai multe? Ba da! Prima metodă e cea mai simplă: în găletuşa de plajă a copilului intră şi patru halbe, depinde de model! Formele pentru nisip nu sunt indicate, fiind prea mici. Dacă vă împrieteniţi cu domnul care umple halbele, puteţi folosi cu succes colacul de înot al copilului sau aripioarele gonflabile de pus la umeri, chiar vesta de înot, cu condiţia să potriviţi bine gaura de umflat la dozator. Dacă sunteţi mai mulţi merge şi o saltea pneumatică, dar cu grijă, că dacă o umpleţi cu bere e grea. Vom reveni cu sfaturi. Poftă bună!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.