anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Să ne descurcăm ieftin şi bine pe litoral: alifii de plajă la îndemâna oricui!

GALERIE
Patratel MARTI, 11 august 2020 - 2
  • Patratel MARTI, 11 august 2020 - 2
- +

* Românii au întârziat cu concediile în vara asta, sperând că situaţia se va îndrepta; cum nu s-a îndreptat, ci chiar s-a strâmbat mai tare, mulţi se pregătesc să plece la mare acum, în august, zicând că mai bine la spartul târgului decât defel. Unii pleacă pe fugă şi nu mai au timp de pregătiri, să cumpere una-alta, produse necesare unui sejur pe litoral, oricare ar fi acesta; oferim sfaturi celor care vor să se descurce ieftin şi bine doar cu ce le cade sub mână:

* Loţiunile, uleiurile, alifiile şi toate chestiile de dat pe trup înainte de a sta la soare / în timp ce se stă la soare / după ce se stă la soare pot fi înlocuite foarte avantajos cu produse găsite la faţa locului. Mai bun ca uleiul scump de plajă e uleiul ieftin de pe plajă: mâncaţi gogoşi, hamsii sau şaorme, apoi ungeţi-vă pe trup cu uleiul scurs din ele; costă puţin, e natural şi pute atât de tare, încât cei din jur vor păstra distanţa socială de măcar zece metri! Dacă nu insistaţi cu spălatul în mare sau la duş, uleiul ăsta rămâne pe trup, aşadar se poate folosi şi ca ulei de după plajă; dacă vă ungeţi în fiecare zi merge şi ca ulei de după concediu! În loc de loţiuni de bronzat se poate folosi nămolul vândut de localnici: dacă nu exageraţi cu clătitul, el intră în piele şi vă asigură un bronz temeinic, deşi niţel cam cenuşiu. Nămolul poate fi folosit şi ca loţiune de protecţie împotriva razelor ultraviolete, deşi cea mai bună protecţie o oferă, totuşi, umbrelele de la terasele cu bere rece!

* Aţi ajuns la mare, v-aţi uns cu cele de mai sus şi staţi cu o bere pe cearşaf; e cald şi după un minut deja s-a evaporat - sau, mai puţin probabil, aţi băut-o: urmează încă un drum până la terasă, pe nisipul fierbinte, o aşteptare în soare, apoi drumul înapoi, cu grijă, să nu se verse. Oare nu se pot aduce dintr-o dată mai multe? Ba da! Prima metodă e cea mai simplă: în găletuşa de plajă a copilului intră şi patru halbe, depinde de model! Formele pentru nisip nu sunt indicate, fiind prea mici. Dacă vă împrieteniţi cu domnul care umple halbele, puteţi folosi cu succes colacul de înot al copilului sau aripioarele gonflabile de pus la umeri, chiar vesta de înot, cu condiţia să potriviţi bine gaura de umflat la dozator. Dacă sunteţi mai mulţi merge şi o saltea pneumatică, dar cu grijă, că dacă o umpleţi cu bere e grea. Vom reveni cu sfaturi. Poftă bună!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.