Să nu mă crezi, Doamne!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Să nu mă crezi, Doamne!

GALERIE
gethumb.details.php
  • gethumb.details.php
- +

Sunt ani. Sunt posturi. Sunt spovedanii. Sunt împărtăşanii. Sunt mii de rugăciuni de pocăinţă. Toate urmate de căderi, de neputinţe şi de viclenii, de risipiri şi de trădări. Ce a rămas? Ce pot să mai spun înaintea Feţei Tale?

Să nu mă crezi, Doamne, să nu mă crezi! În pustiul acestei vieţi, nevoia mea de închinare e uşuratică precum "poporul cel neînfrânat şi de râs". Sinaiul e departe, prea multă osteneală. Harul pare că s-a depărtat. De unde atâta răbdare? Mai la-ndemână-mi este viţelul de aur al minţii celei despodobite decât îmi sunt "tablele de carne ale inimii". Sunt "tare de cerbice", cuvântul meu nu face nici "cât o cârpă lepădată".

Să nu mă crezi, Doamne, să nu mă crezi! Dacă voi mărturisi că am "crezut în numele Tău", să ştii că nu vorbesc din toată fiinţa mea. Tu "Însuţi cunoşti ce este în om". Tu ştii că nu e în mine tărie şi statornicie. Ca frunza tremură oasele mele şi ca o creangă uscată îmi trosneşte sufletul când se abat asupra mea vijelii sau momeli.

Să nu mă crezi, Doamne, să nu mă crezi! Poate că m-am entuziasmat şi înflăcărat strigând că sunt gata să merg pentru Tine "în temniţă şi la moarte". Hotărârea unui om mândru, neîntărit de Duhul, este însă ca un castel de nisip în faţa furtunii. Şi nu după una, nici măcar după atâtea întreite lepădări, inima mea nu s-a smerit.

Să nu mă crezi, Doamne, să nu mă crezi! Când voi făgădui c-am să mă rog şi-o să-Ţi slujesc, să nu mă crezi! Precum ucenicii Tăi în grădina Ghetsimani, în noaptea Sfintelor Tale Pătimiri, mă las toropit de somnul grijilor sau de cel al negrijilor. Şi pe Tine Te voi lăsa tot Singur, cu braţele întinse în gol.

Să nu mă crezi, Doamne, să nu mă crezi! Minuni ai lucrat prin mine, Însuţi Trupul şi Sângele Tău mi le-ai încredinţat ca unui prieten, ca unui împreună-lucrător. Am păşit suspendat între pământ şi Cer pe marea atâtor ispite. Dar tot m-am îndoit ca un "puţin credincios". În fiecare Liturghie ai întins mâna Ta şi m-ai tras din furia apelor în corabia pe care "nici porţile iadului" nu o vor scufunda. Iar eu? În loc să-mi continui drumul spre limanul liniştii, m-am întors mereu spre dezlănţuitele stihii ale patimilor.

La urma urmei, de ce ar trebui ca Tu să mă crezi pe mine? Tu nu aştepţi nimic de la mine. Nu Te amăgeşti, nu-Ţi faci iluzii în privinţa mea. Nu-mi ceri să fiu vrednic de iubirea Ta. Cu infinită delicateţe mă ţii în fiinţă. În absolută discreţie veghezi asupra libertăţii mele. Cu răbdare de veşnic Îndrăgostit stai la uşa inimii mele şi baţi.

Nu-s vrednic de crezare, sunt vrednic de mirare! Eu, cel care nu Te cred pe Tine. Cel în care Tu continui să crezi. Chiar şi când sunt în adâncul iadului. Şi aici mă vânează această credincioşie a Ta.

Tu nu mă crezi când eu renunţ la Tine. Eu nu Te cred că mai poţi fi cu mine. Până şi "necredinţa" Ta copleşeşte necredinţa mea. În nimic nu Te pot birui. În nimic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.