anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Să nu ne cramponăm de funcții! România are nevoie de stabilitate guvernamentală! (P)

GALERIE
ostaficiuc
 • ostaficiuc
- +

România are nevoie de stabilitate economică. Discuțiile despre cine pune mâna pe ministere trebuie să fie axate pe o colaborare între formațiunile politice implicate în actul guvernamental, fără vreo imixtiune din exterior. Echipele de negociere vor stabili în detaliu care sunt pașii pentru a se găsi o formulă care să conducă la îmbunătățirea nivelului de trai. PSD a venit cu o serie de propuneri, soluții pe termen scurt care ne pot scoate din criză. PNL trebuie să înțeleagă că sunt măsuri care vin în beneficiul nostru al tuturor și care pot duce la o redresare a economiei României și o rezolvare a crizei din sănătate.

Discutăm de măsuri privind gestionarea pandemiei de Covid-19, măsuri care au rolul de a redresa situația sanitară din țară, discutăm de măsuri legate de prețurile la utilități, pe care deja românii le resimt din plin.

Nu trebuie să uităm nici de educație, sector deja afectat din plin de pandemie și care a bulversat în egală măsură dascălii, elevii, cât și părinții. Milioanele de elevi din țară nu mai pot învață în sistem on-line, este nedrept ca pe unii să-i aducem în format fizic, iar pe alții să-i lăsăm în continuare în fața unui calculator. 

Devine din ce în ce mai clar că trebuie să asigurăm desfășurarea cursurilor în regim fizic, ceea ce înseamna testare extinsă. De asemenea, este nevoie de operaționalizarea sistemului de predare hibrid, dar și identificarea unei soluții pentru a nu închide brusc unitățile de învățământ. 

Nu trebuie să uităm nici de părinții noștri, iar PSD vine în sprijinul lor cu măsuri coerente în ceea ce privește pensiile și salariile. Nu în ultimul rând, trebuie să luăm în calcul și creșterea salariului minim, un punct prioritar al formațiunii social democrate. 

Liberalii și cei din UDMR trebuie să înțeleagă toate aceste aspecte, trebuie să priceapă că nu ne mai putem juca cu soarta populației. 

Nu trebuie să ne cramponăm de funcții, ci să înțelegem prioritățile actului de guvernare. Dacă liberalii vor înțelege aceste aspecte și nu vor tânjii din nou după posturi, atunci actul de guvernare poate fi unul extrem de bun și util!

--

Marius Eugen OSTAFICIUC, președinte PSD Municipiul Iași, deputat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X