anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Să nu ne jucăm de-a politica! USR nu înțelege nevoia românilor de a plăti mai puțin la facturi! (P)

GALERIE
Ostaficiuc_31martie
 • Ostaficiuc_31martie
- +

USR devine un partid tot mai jenant! Lipsa ciolanului îi face pe consilierii acestui partid să nu mai gândească limpede în ceea ce privește proiectele majore ale României. Mai nou, aleșii USR au atacat la Curtea Constituțională a României proiectul de lege al PSD privind finalizarea hidrocentralelor din ariile protejate. USR arată că este un partid extrem de nociv, un partid care dă dovada unui populism extrem de dăunător pentru cetățenii României. În plină criză energetică și în contextul în care prețul facturilor reprezintă cea mai mare îngrijorare a românilor, USR încearcă, pe toate căile, să blocheze inițiativa PSD privind finalizarea hidrocentralelor din ariile naturale protejate. Prin această acțiune, USR încearcă să blocheze scăderea facturilor românilor. Este o situație nu doar absurdă, ci și irațională și profund anti națională. 

Cu alte cuvinte, USR încearcă să împiedice creșterea capacității României de a produce energie ieftină și curată. Invocând tot felul de chichițe legate de mediu, USR se opune finalizării unor hidrocentrale care deja există în acele arii naturale protejate, fiind construite în proporție de peste 90 la sută. 

Prin urmare, demersul USR nu ar îmbunătăți cu nimic protejarea mediului în zonele respective. Din perspectiva protecției mediului, este mai bine să ai o structură finalizată și funcțională, decât una dezafectată și abandonată.

Inițiativa PSD prin care se înlătură barierele de mediu pentru operaționalizarea acestor hidrocentrale aproape finalizate reprezintă cea mai rapidă cale pentru a avea mai multă energie ieftină și facturi mai mici pentru populație și economie. Doar că cei de la USR par deciși să pună piedici acestui proiect care ar degreva atât statul român cât și populația de cheltuieli suplimentare. 

Nici nu e de mirare că cei de la USR și-au schimbat optica. Înțelegem faptul că sunt un partid de opoziție și că au nevoie de capital electoral. Însă nu te poți juca cu proiectele statului român doar pentru că vrei să pui piedici celui aflat la guvernare. În privința bunăstării românilor nu ne mai putem juca de-a politica!

- Marius OSTAFICIUC, deputat de Iași -

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.