Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

GALERIE
puls
  • puls
- +

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Ce să zicem, n-o văzusem, că, de când bate câmpii pe acolo pe Feisbuc, am zis că, o fi el premare, o fi fost el şef de promoţie, dar la câte prostii spune pe-acolo, şi la câte agramatisme amestecă, zău că nu mai merită se urmărim ce scrie: i-am dat, ohohoo, demult unfollow la faisbuc. Ieri, însă, a meritat să citim misiva-i interminabilă, în care ronţăia pe acolo vrute şi nevrute, fie şi pentru faptul că ne-a amuzat teribil de era să spargem basca la cât am trântit cu ea de bătătură.

Trecem peste faptul că îşi scuză limbajul dur (noi am zice chiar suburban) pe motivul că, zice el, era prea de dimineaţă. Asta în condiţiile în care postarea era scrisă la ora 10 fără ceva dimineaţa. Adicătelea, băbăete, poate noi am avea dreptul să ne trezim la ora asta, că nu trăim pe bani de la buget, deşi noi ne trezim zilnic la 6 jumate dimineaţa.

Dar mătăluţă, musiu, carele huzureşti pe banii ieşenilor, inclusiv ai noştri, ţine minte bine că nu ai voie să le spui ieşenilor „Bună dimineaţa” la ora 10. Şi asta chiar dacă, să zicem, ai scuza foarte onorabilă că ai pierdut noaptea în club, sau cu alţi băieţi de la cumătrie, aşa să ştii... Doi la mână: pe cine mai criticăm noi în ziar în afară de matale, asta chiar nu e treaba ta de edil. Restul balivernelor nervoase nici nu merită cetite, d’apăi pomenite aicea. Aşa că, hai, stânga’mprejur şi pe loc repaus: te strigăm noi când e nevoie!

Politichie de cumătrie: omul poate a dat, nu a luat...

Şi pentru că rămăsesem datori de ieri, aşa cum promiteam, cu una faină tot despre alinierea planetelor de mai sus, haideţi să revenim. De data asta, de la momentul recentei şedinţe penibile de conţil în care Peni Hill a vrut să treacă un vice, apoi a retras proiectul pentru că în realitatea nu se baza pe niciun sprijin suplimentar negociat.

Deh, cam ăsta ne e Peni, ce să facem: pe el l-au ales, cu el defilăm. Asta dacă nu se întâmplă ceva înainte... Dar altceva voiam să vă spunem. Cică în momentul în care a fost nevoit să retragă propunerea Peni s-a enervat aşa de tare încât nici nu mai era coerent în exprimare, se foia dintr-un loc în altul şi făcea spume pe scaun, nu alta, de surescitare şi nervi.

Apoi, zic martorii, deodată s-a ridicat şi s-a dus până la baie, după care, silence: omul s-a întors calm, luminat, zâmbitor, diafan etc. Evident că lumea a şi început să bârfească. Băi, nesimţiţilor, ce glume şi aluzii mai sunt şi astea? Nu vă e olecuţă la obraz? Poate că a dat, nu a luat...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.