Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

GALERIE
puls
  • puls
- +

La cererea publicului, stimaţi telespectatori, revenim la cele spuse aicea pe la începutul săptămânii curente referitor la destinul tragi-cosmic al şmenului penal Skoda şi la rolul unui procurorel nepoţel al unei inculpate conţilieră personală de actual edil şef. 

Vă povesteam noi aşadar că, din ce se bârfeşte prin lumea giustiţiunii, cică un rol în traseul dubios al dosarului, care a ajuns de la cel mai perfecţionat cremenal în anticorupţie la cel mai mic cremenal local, l-ar fi avut taman acest nepoţel cu funcţie la Bucale al madamei conţilier de edil şef de la Iaşi, fostă derectoare importantă la vremea faptelor, dar luată apoi sub protecţie de Mihăiţă. Nu mai intrăm în detalii ce şi cum.

Cică ce nu ştim noi, ni s-a reproşat de unii apropiaţi de chestiune, este că acel procurorel ar fi avut un rol şi în scoaterea din viaţa publică a lui Jiji, ca să îi facă loc actualului edil şef, pe atunci vice. Acuma, dacă o fi fost doar lauda mătuşicii, profitând de context, sau nepoţelul chiar a pus umărul, că oricum era nevoie de peşti mari în năvodul DNA, asta cine să mai ştie.

Dar, oricum, vedeţi că acuma parcă se leagă maioneza, şi parcă am putea înţelege de ce Mihăiţă e aşa de legat de conţiliera actuală ce pe vremuri a fost şefă sub Jiji? Aşa că, dragilor, mai adăugaţi olecuţă de ulei şi niţică zeamă de lămâne, apoi serviţi maioneza cu ce ştiţi voi că mege mai bine. Inclusiv cu salată de crudităţi, evident...

Plasatorul de manelişti se lansează în imobiliare?

Şi tot venită din zona cetitorilor binevoitori care ţin aproape, iată una scurtă dar vioaie şi despre ficiorul lansat în imobiliare al fostului baştan de la inşpektoratul de stat degeaba care se ocupă cu construcţiile de prin regiune.

Ficior despre care colegii noştri taman ce au scris că îşi ridică bloc fără nicio bază legală undeva prin zona centrală a târgului, având zice-se sprijin pe o filieră liberală din partea lui tăticu, fost pedelist, dar şi acoperire în zona relaţiilor de la inşpektorat.

În fine, nu despre astea voiam să vorbim, ci despre sursele de caşcaval ori mălai ale ficiorului. Acesta zice-se că ar fi unul dintre cei mai cu dare de mână plasator şi dealer de manelişti pentru petreceri, tartor pe felia asta mai ales în vestului judeţului. Of, of, aş da zile de la mine...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri