anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Şah la directorul Regionalei de drumuri naţionale. Este compatibil cu functia de consilier local?

GALERIE
Ovidiu_Laicu
 • Ovidiu_Laicu
- +

Şefii de la Bucureşti ai lui Ovidiu Laicu vor să ştie de ce merge la şedinţele CL în timpul programului şi dacă funcţia de director este incompatibilă cu cea de consilier. Şeful DRDP Iaşi ne-a spus că reclamaţiile vin din partea unuia dintre sindicatele din Direcţie: „i-am prins pe liderii de sindicat cu nişte lucruri grave, adică nu justifică 7.000 de tone de asfalt”.

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere i-a cerut directorului Regionalei ieşene de drumuri naţionale explicaţii în privinţa activităţii sale. Mai precis, Biroul Control Integritate a vrut să ştie dacă Direcţia Juridică a CNAIR sau Agenţia Naţională de Integritate au un punct de vedere referitor la o posibilă stare de incompatibilitate a lui Ovidiu Laicu şi dacă participarea acestuia la şedinţele Consiliului Local Municipal Iaşi se suprapune cu pontarea ca fiind prezent la serviciu.

„Un sindicat mi-a făcut reclamaţie la CNAIR că aş participa la şedinţele Consiliului Local. Dar ei nu ştiu că în Codul administrativ este prevăzut că orice ales local este învoit şi scutit de drept în ziua participării la şedinţa CL sau la comisiile de specialitate. Acelaşi lucru li l-a răspuns şi compania. Ei pot să ceară, pentru că eu am făcut o anchetă aici şi i-am prins pe liderii de sindicat cu nişte lucruri grave, adică nu justifică 7000 de tone de asfalt. De aceea îmi fac tot felul de şicane, poate renunţ la acel control. De acolo îmi fac tot felul de reclamaţii, la companie (CNAIR, n.r.), la ANI, la ziare, nu mai ştiu ce să mai inventeze”, ne-a declarat Ovidiu Laicu, directorul Regionalei de drumuri naţionale Iaşi. El a adăugat că a trimis la Bucureşti toate documentele solicitate.

Articolul 212 din Codul administrativ în vigoare din vara anului 2019 prevede la alin. (9): „Consilierii locali, respectiv consilierii judeţeni şi delegatul sătesc care participă la şedinţele de consiliu local, respectiv judeţean, organizate în timpul programului de lucru, se consideră învoiţi de drept, fără a le fi afectat salariul şi celelalte drepturi ce le revin, potrivit legii, de la locul de muncă.”

Pe de altă parte, o solicitare adresată de Ziarul de Iaşi Agenţiei Naţionale de Integritate la începutul lunii octombrie pe subiectul unei investigaţii a inspectorilor privind o eventuală stare de incompatibilitate între statutul de consilier local al lui Ovidiu Laicu şi funcţia executivă de director a rămas fără răspuns până acum.

Articolul 88 din Legea 161/2003 care se referă la incompatibilităţile funcţiei de consilier local sau consilier judeţean menţionează la aliniatul (1) litera d), printre altele, „funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie (…) la companiile şi societăţile naţionale (…)”.

Ovidiu Laicu a fost ales consilier local din partea PSD la alegerile locale din septembrie 2020. Totodată, el este director general regional al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi de astă-primăvară, când instanţa i-a anulat decizia de concediere din decembrie 2019. Astă-toamnă, el a câştigat la Tribunalul Iaşi anularea deciziei menţionate, iar anul acesta Curtea de Apel a întărit decizia de revenire pe funcţie şi de plată a drepturilor salariale care i se cuveneau pentru perioada celor 2 ani şi jumătate, aproximativ 500.000 de lei.

Cititi si: Nebunia de la Regionala de Drumuri și Poduri continuă cu doi directori recunoscuți de instanță

Cititi si: Afacerea de la DRDP: sediul pe care s-a dat 15,5 euro/m.p nu este luat de nimeni la 10euro/m.p.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

Alexandru LĂZESCU

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

Percepţia negativă şi criticile faţă de reuniunea de la Davos, în cadrul căreia vicepremierul chinez Liu He a anunţat dorinţa Beijingului de „re-globalizare”, au căpătat o tot mai mare amploare pe măsură ce propunerile avansate în timpul discuţiilor din cadrul Forumului s-au transformat într-o agendă radicală de inginerie socială motivată de o titanică luptă cu „schimbările climatice”.

opinii

O lume fără SUA

Briscan ZARA

O lume fără SUA

Imităm fără măcar să ne mai dăm seama artişti, sportivi, VIP-uri, politicieni americani, urmărim în proporţie covârşitoare filme de peste ocean, ascultăm muzică produsă tot de acolo, gândim şi dorim ceea ce gândesc şi doresc ei. Vorbim pe jumătate engleză pentru că ni se pare că nu există cuvinte sau expresii echivalente în română sau care să exprime atât de bine ceea ce „simţim”. Am împrumutat până şi gesturi caracteristice lor...

Nefericitul

Cristina DANILOV

Nefericitul

Privind în jur vedem cum unii oameni știu să găsească fericirea chiar și când lumea se prăbușește lângă ei, alți sunt nefericiți, deși au totul. Pentru unii, fericirea este trecătoare și depinde de circumstanțele prezente, în timp ce alții par să fie în general fericiți sau în general nefericiți, indiferent de ceea ce se întâmplă în viața lor. Se pune întrebarea: cum ar trebui să definim fericirea ca să putem înțelege mai bine nefericirea - prin succes și recunoaștere publică, satisfacția interioară sau altcumva?

Unificatori şi dezbinatori (I)

Mihai DORIN

Unificatori şi dezbinatori (I)

Nu sunt prea numeroase ideile creatoare de istorie. Creaţia în istorie nu e însă doar despre capacitatea de a proiecta idealuri, cât mai ales despre consecvenţa de a le perpetua, indiferent de riscuri şi de a descifra sensuri noi, în acord cu vremurile. 

pulspulspuls

Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

Am râs noi, am glumit, ne-am dat coate, dar cât e glumă-i panaramă, şi ce-i serios apăi serios rămâne. Da, la ţinutul la distanţă a lui Chirica şi Alexe de către şeful liberalilor de Ziua Unirii de la Iaşi ne referim. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.