anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 27.11.2022

Sala Polivalentă din cartierul Moara de Vânt va costa 55 milioane de euro

GALERIE
sala polivalenta
  • sala polivalenta
- +

Deşi obiectivul nu are încă finanţare, au apărut deja disensiuni şi neînţelegeri între Primărie şi Ministerul Dezvoltării Regionale pe tema acestuia

Valoarea investiţiei pentru construirea Sălii Polivalente în Moara de Vânt a fost estimată la peste  55 milioane euro. Informaţia apare într-o adresă a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Adminstraţiei Publice publicată pe site-ul Senatului, sub forma unui răspuns la o interpelare pe temă iniţiată de senatorul ieşean Victorel Lupu. Potrivit sursei citate, durata estimată de execuţie a Sălii Polivalente ajunge la 24 de luni, iar capacitatea acesteia a fost stabilită la 16.000 de locuri pe scaune.

Acuze între Guvern şi Primărie

În schimb, Ministerul afirmă că se află în „imposibilitate“ de a promova indicatorii tehnico-economici din cauza municipalităţii ieşene. În replică, oficialii Primăriei spun că Ministerul face o „confuzie“. „În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii unităţii administrativ-teritoriale Iaşi, ni s-a comunicat faptul că procedura de achiziţie pentru elaborarea documentaţiei urbanistice la faza PUZ, solicitată pentru obiectivul de investiţii «Construire sală polivalentă» în municipiul Iaşi, zona Moara de Vânt, este blocată de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) şi, ca urmare, ne aflăm în imposibilitatea promovării indicatorilor tehnico-economici“, se precizează în adresă. În schimb, Primăria afirmă că blocajul invocat de Minister nu există atât timp cât documentaţia aferentă planului urbanistic zonal a fost întocmită în urma a două contracte încheiate în decembrie 2017 şi, între timp, a avut loc şi consultarea publică pe PUZ.

Totodată, au fost efectuate şapte studii necesare şi au fost obţinute 17 avize de la instituţiile implicate în procesul de autorizare a PUZ. Oficialii Primăriei spun că trei avize necesită completări, iar alte două (de la Autoritatea Aeronautică şi Ministerul Agriculturii) sunt în curs de a fi obţinute. „Probabil cei de la Minister au făcut o confuzie. Dacă nu ar fi aprobată documentaţia PUZ, nu am fi putut lansa dezbaterea publică şi nici obţine avizele necesare, respectiv elaborarea studiilor“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga. După obţinerea tuturor avizelor, documentaţia va fi aprobată în plenul Consiliului Local. Primăria speră la o finanţare a obiectivului din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, dar acesta din urmă a transmis că deocamdată nu există fonduri pentru această alocare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.