De Business

Punem punctul pe știi

Salariaţii concediaţi de la CFR Marfă vor primi plăţi compensatorii

joi, 19 iunie 2014, 16:34
1 MIN
 Salariaţii concediaţi de la CFR Marfă vor primi plăţi compensatorii

Sumele alocate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în anul 2014, pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă ‘CFR Marfă’ SA se ridică la 16,9 milioane de lei, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Venitul lunar de completare va fi acordat celor 2.500 de persoane disponibilizate de la SNTFM ‘CFR Marfă’ – SA., urmare aplicării planului de disponibilizare, aprobat de conducerea acestei societăţi în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 36/2013.

Potrivit notei de fundamentare, concedierea salariaţilor SNTFM ‘CFR Marfă’ SA se va face începând cu luna iulie 2014 şi este necesară alocarea de la bugetul asigurărilor pentru şomaj a sumei totale de 67,6 milioane de lei, din care în anul 2014 suma de 16,9 milioane de lei.

‘Se aprobă alocarea sumei de 16,9 milioane de lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2014 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă ‘CFR Marfă’ SA, în baza planului de disponibilizare aprobat de către Adunarea Generală a Acţionarilor’, se precizează în proiect.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii