anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Salarii imense pentru şefii societăţilor subordonate primăriei Iaşi şi membrii CA

GALERIE
salarii
 • salarii
- +

Directorii societăţilor din subordinea Primăriei Iaşi au salarii care pornesc de la 15.200 şi ajung la 22.700 de lei net pe lună, potrivit unui consilier local liberal care a făcut publice veniturile acestora, cerând reducerea la jumătate a salariilor şi indemnizaţiilor directorilor şi membrilor CA de la cele şase societăţi din subordinea primăriei.

Într-un comunicat de presă transmis duminică, consilierul local PNL Răzvan Timofciuc spune că, în timp ce mii de ieşeni intră în şomaj tehnic, la societăţile din subordinea Primăriei este "desfrâu pe banii publici".

"Salariile directorilor şi indemnizaţiile membrilor din Consiliile de Administraţie sunt indecente, cu atât mai mult cu cât sute de angajaţi de la aceste societăţi vor intra în şomaj tehnic de la 1 aprilie, sub motivaţia că au scăzut încasările şi nu mai pot fi susţinute salariile întregi.

Astfel, în timp ce sute de angajaţi vor primi 75% din brut (fără sporuri), ceea ce înseamnă că net vor încasa aproape 50% din cât au încasat luna anterioară, cei din conducere şi-au mărit substanţial salariile şi indemnizaţiile, şi aşa foarte mari", afirmă consilierul.

El spune că în şedinţa de marţi a Consiliului Local, când va fi votat bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţilor din subordinea Primăriei, va solicita reducerea la jumătate a salariilor directorilor şi a celor din Consiliile de Administraţie. Chiar şi aşa, veniturile medii ale directorilor ar fi de minim 7.500 de lei net pe lună, iar indemnizaţiile celor din CA de 2.000 lei net pe lună, mai spune consilierul.

Consilierul a făcut publică o listă cu salariile directorilor şi membrilor din consiliile de administraţie din subordinea Primăriei Iaşi:

CITADIN SA – 1.188,860 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat)

3 directori executivi – 17.550 lei net / lună / director

4 membri CA – 3.546 net / lună

SPAŢII PUBLICE S.A. – 1.507.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat)

2 directori executiv

Director general – 22.707 lei net / lună

Director executiv – 19.126 lei net / lună

4 membri CA – 6.092 lei net/ lună

SALUBRIS S.A. – 1.238.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat)

1 director executiv – 26.714 lei net / lună

6 membri CA – 5.563 lei net/ lună

COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC S.A. – 2.044.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat)

4 directori executivi - 17.550 lei net / lună

5 membri din Consiliul de Administraţie - 5.960 lei net / lună

EcoPiaţa S.A. – 642.800 lei / lună (cheltuieli aferente contractelor de mandat)

1 director - 21.645 lei net/ lună

4 membri în CA - 2.340 lei net/ lună

S.C. Termo Service S.A. - 658.000 lei / an (cheltuieli aferente contractelor de mandat)

1 director – 15.210 lei net / lună

4 membri CA – 4.212 lei / net lună

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Testamentul PNL, un nou certificat de naştere pentru PSD

Cosmin PAȘCA

Testamentul PNL, un nou certificat de naştere pentru PSD

Vetuşti, incompetenţi, poate uşor retardaţi, dar în orice caz, mai puţin mizerabili decât liberalii. Or, tocmai această reinventare a PSD ca partid frecventabil, aparent onest, e cel mai toxic testament pe îl lasă PNL după epoca Ciucă-Iohannis.

opinii

Fuga, lupta şi a treia variantă

Briscan ZARA

Fuga, lupta şi a treia variantă

Nimeni nu se gândeşte ce se întâmplă exact în momentul acela, momentul groazei, momentul instinctului maxim de fugă sau luptă, în care niciunul dintre combatanţi nu mai este raţional, când eşti în stare să muşti cu dinţii din carnea celuilalt pentru a nu muri. Atunci nu ştii ce faci, nu mai eşti tu însuţi, ci un criminal în devenire, singurul tău gând fiind să supravieţuieşti, nu te interesează nimic altceva. Nimic.

Cu Pareto, la serviciu şi în pat

Cristina DANILOV

Cu Pareto, la serviciu şi în pat

Una dintre marile probleme ale secolului este, firește, stresul. Și cine nu a fost niciodată stresat de solicitări excesive, aflându-se în imposibilitatea de a îndeplini toate sarcinile pe care și le-a propus într-o zi? La finalul unei zile adeseori ne gândim câte lucruri în orele ce tocmai au trecut au fost de prisos? Cât timp petrecem făcând activități sau lucrări care nu sunt cu adevărat importante? Și, mai ales, câtă energie am folosit pentru a rezolva probleme care nu sunt ale noastre? Și acest lucru se întâmplă pentru că este o mare diferență între ceea ce ar trebui să faci și ceea ce tu, realmente, poți face.

Unificatori şi dezbinatori (II)

Mihai DORIN

Unificatori şi dezbinatori (II)

Când noul război era la porţile cetăţii, România era mai izolată şi mai slabă chiar decât în pragul celuilalt război. Politicienii de strânsură le-au spus românilor că duşmanul e înafară. Şi aşa credem şi azi, din naivitate şi prostie. Din păcate, duşmanii cei mai aprigi ai unităţii României sunt chiar înlăuntrul ei.

pulspulspuls

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

Băbăeţ, haidaţ’ bă, dar nici chiar aşa, băă... Iacătă mai jos poza care circulă cu mare frenezie prin mediul online, şi de care se râde cu mare poftă! 

Caricatura zilei

Unt securizat precum coroana regală a Imperiului Britanic

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode trebuie sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.