Salariile din Cluj, Timişoara şi Arad, la acelaşi nivel cu cele din Bucureşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Salariile din Cluj, Timişoara şi Arad, la acelaşi nivel cu cele din Bucureşti

GALERIE
salarii-bani-euro
  • salarii-bani-euro
- +

Zona de vest a ţării care au atras investiţii străine serioase. „Este clar că trebuie să se dezvolte şcolile profesionale pentru că altfel companiile vor ajunge să plece dacă nu găsesc forţă de muncă", consideră specialiştii în resurse umane.


Salariile din Cluj, Timişoara şi Arad au ajuns la acelaşi nivel cu cele din Bucureşti, fiind multe oraşe în zona de vest a ţării care au atras investiţii străine serioase şi unde tot vin investitori, a declarat Cristina Postolache, managing partner în firma cu activităţi în resursele umane Big4HR. "Vedem în fiecare zi veşti bune că sunt companii şi vin în continuare să angajeze şi nu doar în IT din fericire. Şi în zona componentelor auto se fac angajări şi nu doar oameni cu experienţă minimă, ci se caută specialişti, tehnicieni care se găsesc din ce în ce mai greu. Este clar că trebuie să se dezvolte şcolile profesionale pentru că altfel companiile vor ajunge să plece dacă nu găsesc forţă de muncă", a detaliat Postolache.

În ultimii cinci ani salariile din România au fost pe un trend ascendent, de multe ori managerii fiind dispuşi să iasă din grila salarială atunci când găsesc un candidat care se potriveşte întocmai aşteptărilor business-ului:"Există deschidere, pe poziţii manageriale şi pe poziţii de nişă. În zona experţilor este acelaşi lucru. Companiile sunt dispuse să plătească, cu 20%, 30%, chiar 40% peste ceea ce au bugetat" Cristina Postolache spune că cel mai mare pachet salarial oferit unui client în acest an este de 6.500 de euro net, parte fixă plus parte variabilă, în IT&C.

O altă poziţie cu un nivel salarial puţin mai jos de 6.500 de euro net este un post vacant în sectorul energiei. "Reuşim să plasăm manageri români în străinătate, ceea ce mie mi se pare un lucru extaordinar pentru că ajung să ne recunoască străinii nu numai pentru acei căpşunari, din fericire, ci şi pentru că avem oameni competenţi care sunt la nivel de top sau middle management şi care ajung în străinătate să transmită că România are competenţă de furnizat în afară", a mai spus Postolache. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.