
Salate de vară – rețete. Care sunt cele mai răcoritoare combinații de legume și fructe

Suntem la jumătatea verii, iar gătitul devine o corvoadă, așa că cea mai bună soluție sunt niște salate de vară delicioase, din combinații de legume și fructe de sezon.
Pentru că tarabele sunt pline de fructe și legume proaspete, iată câteva rețete de salate de vară care se prepară în mai puțin de 10-20 de minute. Așa că sunt ușor de preparat, ușoare pentru stomac și fără prea mari eforturi. Salatele au destul de puține calorii, dacă nu folosești decât dressinguri simple și în cantități moderate. Asta pentru că volumul din salată este dat de către legume, care sunt foarte slabe în calorii. Ca să fie totuși o masă completă din care să te saturi, ar trebui să adaugi și o proteină de natură animală sau vegetală ori carbohidrați precum fasole, cartofi sau năut. Pentru că sunt extrem de ușor de făcut și legumele de sezon sunt extrem de bune vara, salatele de vară sunt prânzul sau cina ideale.
Salată cu brânză feta și măsline kalamata:
500 g baby spanac 200 g roșii cherry 1 ardei gras galben 1 legătură pătrunjel 1 linguriță oregano 80 g măsline kalamata 80 g brânză feta ulei de măsline piper Pentru această salată, pur și siplu spală legumele și pune-le într-un bol tăiate după bunul plac. Adaugă brânza feta sfărâmată, măslinele, puțin ulei de măsline, piper și oregano. La final adaugă pătrunjelul și amestecă bine.
Salată de ton cu fasole și porumb:
1 conservă de ton bucăți în suc propriu 1 conservă mică porumb 1 conservă mică fasole roșie (50-80 g) 1 lămâie sare piper 1 ceapă roșie 500 g baby spanac 1 lingură ulei de măsline sare piper Salată de ton Amestecă toate ingredientele împreună, stoarce o lămâie și condimentează bine. Amestecă totul și e gata de servit. Poți adăuga în această salată boabe de năut fierte, semințe de chia sau ouă fierte ori măsline.
Salată de avocado:
10 roșii cherry 1 avocado 2 ouă fierte 1 caserolă rucola 1 ardei gras galben 1 ceapă roșie mică 1 morcov 1/2 sfeclă roșie fiartă ulei de măsline sare piper 1 legătură pătrunjel 1/2 lămâie. Spală legumele și taie-le în cubulețe. Rupe rucola și pune totul într-un bol mare. Adaugă cubulețe de avocado, stropește cu lămâie, adaugă ardei gras fâșii și morcovul curățat cu pealerul de legume, apoi sfecla tăiată în bețigașe. Vezi mai mult pe libertatea.ro.
Publicitate și alte recomandări video