Salină cu sare de la Praid în curtea Grădiniței Excellence
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Salină cu sare de la Praid în curtea Grădiniței Excellence

GALERIE
salina-7salina-3salina-4salina-6logo_gradinita_excellence_iasisalina-1
 • salina-7
 • salina-3
 • salina-4
 • salina-6
 • logo_gradinita_excellence_iasi
 • salina-1
- +

Unic în Iași: grădinița unde toți copiii fac salinoterapie  de două ori pe săptămână!

Grădinița Excellence oferă în premieră copiilor înscriși un program de salinoterapie, de două ori pe săptămână. Toţi copiii înscrişi în grădiniţă  petrec  câte 20 de minute în salina amenjată în curtea instituției, ascultând povești, discutând diverse subiecte specifice vârstei lor, curiozităti sau ascultând muzică. Cele trei tone de sare au fost aduse de la Praid, salina fiind construită după indicațiile oferite de specialiștii din domeniu, conducerea grădiniței explicând că, prin această investiție și-a dorit să ofere părinților posibilitatea de a îmbunătăți starea de sănătate a micuților care,  la fel ca majoritatea copiilor de grădiniță, se confruntă  frecvent cu răceli și viroze respiratorii .

”Ideea a plecat de la una dintre doamnele noastre educatoare, doamna Carmen Lazer, care a vizionat un film de prezentare despre o grădiniță din afară care avea și salină. Cunoscând problema răcelilor repetate cu care se confruntă toți părinții care au copii de vârsta grădiniței și știind faptul că  salinoterapia are efecte benefice aupra sănătății,  ne-am gândit că am putea oferi și noi copiilor care învață la această grădiniță, ore de salinoterapie. Am început documentarea care a durat o lună. Am discutat cu medici, am cercetat literatura medicală referitoare la salinoterapie și am luat legătura cu specialiștii de la Praid. Aceștia din urmă ne-au ajutat să alegem tipul de sare, ne-au făcut recomandările vis-a-vis de temperatura și umiditatea corecte din salina pe care doream să o construim. Am respectat toate normele recomandate pentru a putea construi o salină artificială care să îndeplinească toate condițiile pentru a oferi copiilor cu adevărat salinoterapie de calitate cu mențiunea că sarea va fi schimbată o dată la șase luni.”, a declarat Maria Ignat, directoarea Grădiniței Excellence.

Salina funcționează deja de o săptămână, iar copiii și părinții sunt foarte încântați. ”Toți părinții sunt  exasperați  de răcelile repetate ale copiilor și au fost foarte bucuroși de ideea de a le oferi micuților posibilitatea  unei terapii care să le crească imunitatea. Mai ales că pentru aceasta nu trebuie să meargă cu copilul la Praid sau la o salină artficială,  în afara orelor de grădiniță. Știm că timpul părinților este limitat și atunci încercăm să le oferim cât mai multe servicii și programe benefice pentru copiii pe care îi educăm aici, la Excellence. Realizarea acestui proiect a fost posibilă și datorită bunicului copiilor mei, Preda Ignat și a soțului meu care s-au ocupat de toate aspectele legate de proiectarea și construcția salinei. Prin toate proiectele noastre încercăm să atingem obiectivul pe care l-am avut când am deschis Grădinița Excellence: cel de a oferi o diversitate de programe, cursuri și servicii cu adevărat de excelența pentru micuții pe care îi avem în grijă”, a mai adăugat Maria Ignat. 

De precizat că salinoterapia se adaugă celorlaltor programe la care pot participa copiii grădiniței Excellence in afara curriculumului și a orelor intensive de limba engleză, zilnic si limba germana de doua ori pe saptamana: curs de MindLab, curs de dezvoltare personală unde cei mici învață să lucreze în echipă, să gestioneze situatii specifice varstei lor, sa fie prietenosi, altruisti, corecti in luarea deciziilor, cursuri de teatru, dans, muzică, ateliere de pictură și gastronomie amenjate în curtea grădiniței pe terenul de joacă de 1.200 de metri pătrați.

”Și pentru că suntem mereu preocupați în a-i implica pe cei mici în  activități interesante, vom inaugura în curând un Centru de Robotică. Este un proiect derulat împreună cu Academia Kids care credem că va capta foarte mult interesul copiilor”, a încheiat Maria Ignat.

Beneficiile salinoterapiei
Ce este salinoterapia?
Salinoterapia este o metodă alternativă dar şi complementarâ de prevenire şi tratament pentru diverse afecţiuni respiratorii, având în acelaşi timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: creşte imunitatea, susţine detoxifierea organismului, îmbunătăţeşte funcţionarea aparatului digestiv, susţine regenerarea pielii, ajută la reducerea efectelor oboselii şi stresului.

Cum acţionează aerosolii salini?
Aerosolii salini acţionează la nivelul cailor respiratorii, eliminând impurităţile şi majoritatea microorganismelor care prin depunere cauzează boli ale aparatului respirator. Sarea este cunoscută ca fiind un puternic bactericid şi dezinfectant şi, prin compoziţia sa, sprijină numeroase procese fiziologice şi totodată buna funcţionare a organismului, în ansamblul său.

Salinoterapia şi creşterea imunităţii organismului
Prin purificarea eficientă a căilor respiratorii prin cure regulate de salinoterapie este întărită şi imunitatea organismului. Bacteriile, impurităţile, toxinele, alergenii nu doar declanşează, ci şi întreţin boli ale aparatului respirator, care adesea recidivează, cronicizându-se; în aceste condiţii, imunitatea organismului va scădea treptat. Curele de salinoterapie sprijină organismul în lupta să împotriva factorilor nocivi din mediu, de care nu ne putem feri complet, oricât am încerca.

Fundaţia Excellence
Şoseaua Bucium nr. 55 B
0232 - 462 954 / 0741 - 050 800 / 0744 - 508 586
Email contact@gradinitaexcellence.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.