Un tânăr de 19 ani, din Lungani, a fost găsit spânzurat intr-o pădure
"La data de 2 octombrie, în jurul orei 11:00, politistii au fost sesizati prin apel unic (...)
citeste totmarti, 03.10.2023
Unic în Iași: grădinița unde toți copiii fac salinoterapie de două ori pe săptămână!
Grădinița Excellence oferă în premieră copiilor înscriși un program de salinoterapie, de două ori pe săptămână. Toţi copiii înscrişi în grădiniţă petrec câte 20 de minute în salina amenjată în curtea instituției, ascultând povești, discutând diverse subiecte specifice vârstei lor, curiozităti sau ascultând muzică. Cele trei tone de sare au fost aduse de la Praid, salina fiind construită după indicațiile oferite de specialiștii din domeniu, conducerea grădiniței explicând că, prin această investiție și-a dorit să ofere părinților posibilitatea de a îmbunătăți starea de sănătate a micuților care, la fel ca majoritatea copiilor de grădiniță, se confruntă frecvent cu răceli și viroze respiratorii .
”Ideea a plecat de la una dintre doamnele noastre educatoare, doamna Carmen Lazer, care a vizionat un film de prezentare despre o grădiniță din afară care avea și salină. Cunoscând problema răcelilor repetate cu care se confruntă toți părinții care au copii de vârsta grădiniței și știind faptul că salinoterapia are efecte benefice aupra sănătății, ne-am gândit că am putea oferi și noi copiilor care învață la această grădiniță, ore de salinoterapie. Am început documentarea care a durat o lună. Am discutat cu medici, am cercetat literatura medicală referitoare la salinoterapie și am luat legătura cu specialiștii de la Praid. Aceștia din urmă ne-au ajutat să alegem tipul de sare, ne-au făcut recomandările vis-a-vis de temperatura și umiditatea corecte din salina pe care doream să o construim. Am respectat toate normele recomandate pentru a putea construi o salină artificială care să îndeplinească toate condițiile pentru a oferi copiilor cu adevărat salinoterapie de calitate cu mențiunea că sarea va fi schimbată o dată la șase luni.”, a declarat Maria Ignat, directoarea Grădiniței Excellence.
Salina funcționează deja de o săptămână, iar copiii și părinții sunt foarte încântați. ”Toți părinții sunt exasperați de răcelile repetate ale copiilor și au fost foarte bucuroși de ideea de a le oferi micuților posibilitatea unei terapii care să le crească imunitatea. Mai ales că pentru aceasta nu trebuie să meargă cu copilul la Praid sau la o salină artficială, în afara orelor de grădiniță. Știm că timpul părinților este limitat și atunci încercăm să le oferim cât mai multe servicii și programe benefice pentru copiii pe care îi educăm aici, la Excellence. Realizarea acestui proiect a fost posibilă și datorită bunicului copiilor mei, Preda Ignat și a soțului meu care s-au ocupat de toate aspectele legate de proiectarea și construcția salinei. Prin toate proiectele noastre încercăm să atingem obiectivul pe care l-am avut când am deschis Grădinița Excellence: cel de a oferi o diversitate de programe, cursuri și servicii cu adevărat de excelența pentru micuții pe care îi avem în grijă”, a mai adăugat Maria Ignat.
De precizat că salinoterapia se adaugă celorlaltor programe la care pot participa copiii grădiniței Excellence in afara curriculumului și a orelor intensive de limba engleză, zilnic si limba germana de doua ori pe saptamana: curs de MindLab, curs de dezvoltare personală unde cei mici învață să lucreze în echipă, să gestioneze situatii specifice varstei lor, sa fie prietenosi, altruisti, corecti in luarea deciziilor, cursuri de teatru, dans, muzică, ateliere de pictură și gastronomie amenjate în curtea grădiniței pe terenul de joacă de 1.200 de metri pătrați.
”Și pentru că suntem mereu preocupați în a-i implica pe cei mici în activități interesante, vom inaugura în curând un Centru de Robotică. Este un proiect derulat împreună cu Academia Kids care credem că va capta foarte mult interesul copiilor”, a încheiat Maria Ignat.
Beneficiile salinoterapiei
Ce este salinoterapia?
Salinoterapia este o metodă alternativă dar şi complementarâ de prevenire şi tratament pentru diverse afecţiuni respiratorii, având în acelaşi timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: creşte imunitatea, susţine detoxifierea organismului, îmbunătăţeşte funcţionarea aparatului digestiv, susţine regenerarea pielii, ajută la reducerea efectelor oboselii şi stresului.
Cum acţionează aerosolii salini?
Aerosolii salini acţionează la nivelul cailor respiratorii, eliminând impurităţile şi majoritatea microorganismelor care prin depunere cauzează boli ale aparatului respirator. Sarea este cunoscută ca fiind un puternic bactericid şi dezinfectant şi, prin compoziţia sa, sprijină numeroase procese fiziologice şi totodată buna funcţionare a organismului, în ansamblul său.
Salinoterapia şi creşterea imunităţii organismului
Prin purificarea eficientă a căilor respiratorii prin cure regulate de salinoterapie este întărită şi imunitatea organismului. Bacteriile, impurităţile, toxinele, alergenii nu doar declanşează, ci şi întreţin boli ale aparatului respirator, care adesea recidivează, cronicizându-se; în aceste condiţii, imunitatea organismului va scădea treptat. Curele de salinoterapie sprijină organismul în lupta să împotriva factorilor nocivi din mediu, de care nu ne putem feri complet, oricât am încerca.
Fundaţia Excellence
Şoseaua Bucium nr. 55 B
0232 - 462 954 / 0741 - 050 800 / 0744 - 508 586
Email contact@gradinitaexcellence.ro
Cuvinte cheie: + Salină, Grădinița Excellence, salinoterapie, Preda Ignat, Maria Ignat
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale
Se scumpesc biletele CTP. Amenzile vor fi duble. O surpriză: ce se va întâmpla cu abonamentele?
Cercetătorii, la un pas să găsească un test care să arate prezența sindromului „long-COVID”
Tren metropolitan nu e, dar documentaţia mai înghite 110 mii lei
Cinci zile de conferințe, în cadrul ediției din 2023 a Zilelor Institutului „Socola”
Eugenia Anghel a câştigat aurul la Campionatele Balcanice de box de la Albena
VIDEO Simone Biles, premieră la CM Gimnastică - Săritura care îi va purta numele
Atelierele FILIT pentru traducători - participanți din nouă țări la cea de-a IX-a ediție
Modele de usa de tip termopan, ideale pentru casa atat pentru interior, cat si pentru exterior (P)
S-au adjudecat banii pentru două treimi din autostrada A8. Cum rămâne cu Moţca-Ungheni?
Urmele din Iaşi ale lui Farmazon şi Judele, protagoniştii şpăgii de la Vaslui
Recunoașteți personajul? Băiețelul care nu avea bani nici de bilet de tramvai a ajuns artist celebru
VIDEO Animal unic descoperit în Brazilia: corp de câine cu cap de vulpe
Problemă de matematică. 72 ÷ 9 + 3 x 4 - 6 ÷ 2=? Numărul rezultat este considerat simbolul morții
De la Polul Nord la Polul Sud, cu un SUV electric Nissan Aryia
Cum se tratează scolioza în 2023 cu ajutorul progreselor din tehnologie (P)
Pentru o nouă ediție a Descrierii Moldovei a lui Dimitrie Cantemir (XII)*
Alegerile locale din Republica Moldova: Importanța alegerii unui primar pro-european la Chișinău
Care-i explicaţia brăţării mânăstireşti pe care o afişează dragul nostru preşedinte de judeţ
La fiecare 3-4 secunde o persoană își pierde viața din cauza infecțiilor
Un simplu test de sânge ar putea prezice riscul de Alzheimer cu 20 de ani în avans
VIDEO Student devenit ”viral” după ce și-a pierdut pantalonii într-un salt acrobatic
Dan CONSTANTINCe au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile specialeÎn ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială. |
Briscan ZARAJe suis Buzatu! |
Cristina DANILOVDinastia beizadelelor |
Mihai DORINDom’ Mitică şi Eminescu |
Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt |