anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

Advertorial

Salină cu sare de la Praid în curtea Grădiniței Excellence

GALERIE
salina-7salina-3salina-4salina-6logo_gradinita_excellence_iasisalina-1
 • salina-7
 • salina-3
 • salina-4
 • salina-6
 • logo_gradinita_excellence_iasi
 • salina-1
- +

Unic în Iași: grădinița unde toți copiii fac salinoterapie  de două ori pe săptămână!

Grădinița Excellence oferă în premieră copiilor înscriși un program de salinoterapie, de două ori pe săptămână. Toţi copiii înscrişi în grădiniţă  petrec  câte 20 de minute în salina amenjată în curtea instituției, ascultând povești, discutând diverse subiecte specifice vârstei lor, curiozităti sau ascultând muzică. Cele trei tone de sare au fost aduse de la Praid, salina fiind construită după indicațiile oferite de specialiștii din domeniu, conducerea grădiniței explicând că, prin această investiție și-a dorit să ofere părinților posibilitatea de a îmbunătăți starea de sănătate a micuților care,  la fel ca majoritatea copiilor de grădiniță, se confruntă  frecvent cu răceli și viroze respiratorii .

”Ideea a plecat de la una dintre doamnele noastre educatoare, doamna Carmen Lazer, care a vizionat un film de prezentare despre o grădiniță din afară care avea și salină. Cunoscând problema răcelilor repetate cu care se confruntă toți părinții care au copii de vârsta grădiniței și știind faptul că  salinoterapia are efecte benefice aupra sănătății,  ne-am gândit că am putea oferi și noi copiilor care învață la această grădiniță, ore de salinoterapie. Am început documentarea care a durat o lună. Am discutat cu medici, am cercetat literatura medicală referitoare la salinoterapie și am luat legătura cu specialiștii de la Praid. Aceștia din urmă ne-au ajutat să alegem tipul de sare, ne-au făcut recomandările vis-a-vis de temperatura și umiditatea corecte din salina pe care doream să o construim. Am respectat toate normele recomandate pentru a putea construi o salină artificială care să îndeplinească toate condițiile pentru a oferi copiilor cu adevărat salinoterapie de calitate cu mențiunea că sarea va fi schimbată o dată la șase luni.”, a declarat Maria Ignat, directoarea Grădiniței Excellence.

Salina funcționează deja de o săptămână, iar copiii și părinții sunt foarte încântați. ”Toți părinții sunt  exasperați  de răcelile repetate ale copiilor și au fost foarte bucuroși de ideea de a le oferi micuților posibilitatea  unei terapii care să le crească imunitatea. Mai ales că pentru aceasta nu trebuie să meargă cu copilul la Praid sau la o salină artficială,  în afara orelor de grădiniță. Știm că timpul părinților este limitat și atunci încercăm să le oferim cât mai multe servicii și programe benefice pentru copiii pe care îi educăm aici, la Excellence. Realizarea acestui proiect a fost posibilă și datorită bunicului copiilor mei, Preda Ignat și a soțului meu care s-au ocupat de toate aspectele legate de proiectarea și construcția salinei. Prin toate proiectele noastre încercăm să atingem obiectivul pe care l-am avut când am deschis Grădinița Excellence: cel de a oferi o diversitate de programe, cursuri și servicii cu adevărat de excelența pentru micuții pe care îi avem în grijă”, a mai adăugat Maria Ignat. 

De precizat că salinoterapia se adaugă celorlaltor programe la care pot participa copiii grădiniței Excellence in afara curriculumului și a orelor intensive de limba engleză, zilnic si limba germana de doua ori pe saptamana: curs de MindLab, curs de dezvoltare personală unde cei mici învață să lucreze în echipă, să gestioneze situatii specifice varstei lor, sa fie prietenosi, altruisti, corecti in luarea deciziilor, cursuri de teatru, dans, muzică, ateliere de pictură și gastronomie amenjate în curtea grădiniței pe terenul de joacă de 1.200 de metri pătrați.

”Și pentru că suntem mereu preocupați în a-i implica pe cei mici în  activități interesante, vom inaugura în curând un Centru de Robotică. Este un proiect derulat împreună cu Academia Kids care credem că va capta foarte mult interesul copiilor”, a încheiat Maria Ignat.

Beneficiile salinoterapiei
Ce este salinoterapia?
Salinoterapia este o metodă alternativă dar şi complementarâ de prevenire şi tratament pentru diverse afecţiuni respiratorii, având în acelaşi timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: creşte imunitatea, susţine detoxifierea organismului, îmbunătăţeşte funcţionarea aparatului digestiv, susţine regenerarea pielii, ajută la reducerea efectelor oboselii şi stresului.

Cum acţionează aerosolii salini?
Aerosolii salini acţionează la nivelul cailor respiratorii, eliminând impurităţile şi majoritatea microorganismelor care prin depunere cauzează boli ale aparatului respirator. Sarea este cunoscută ca fiind un puternic bactericid şi dezinfectant şi, prin compoziţia sa, sprijină numeroase procese fiziologice şi totodată buna funcţionare a organismului, în ansamblul său.

Salinoterapia şi creşterea imunităţii organismului
Prin purificarea eficientă a căilor respiratorii prin cure regulate de salinoterapie este întărită şi imunitatea organismului. Bacteriile, impurităţile, toxinele, alergenii nu doar declanşează, ci şi întreţin boli ale aparatului respirator, care adesea recidivează, cronicizându-se; în aceste condiţii, imunitatea organismului va scădea treptat. Curele de salinoterapie sprijină organismul în lupta să împotriva factorilor nocivi din mediu, de care nu ne putem feri complet, oricât am încerca.

Fundaţia Excellence
Şoseaua Bucium nr. 55 B
0232 - 462 954 / 0741 - 050 800 / 0744 - 508 586
Email contact@gradinitaexcellence.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.