Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Salină cu sare de la Praid în curtea Grădiniței Excellence

GALERIE
salina-7salina-3salina-4salina-6logo_gradinita_excellence_iasisalina-1
  • salina-7
  • salina-3
  • salina-4
  • salina-6
  • logo_gradinita_excellence_iasi
  • salina-1
- +

Unic în Iași: grădinița unde toți copiii fac salinoterapie  de două ori pe săptămână!

Grădinița Excellence oferă în premieră copiilor înscriși un program de salinoterapie, de două ori pe săptămână. Toţi copiii înscrişi în grădiniţă  petrec  câte 20 de minute în salina amenjată în curtea instituției, ascultând povești, discutând diverse subiecte specifice vârstei lor, curiozităti sau ascultând muzică. Cele trei tone de sare au fost aduse de la Praid, salina fiind construită după indicațiile oferite de specialiștii din domeniu, conducerea grădiniței explicând că, prin această investiție și-a dorit să ofere părinților posibilitatea de a îmbunătăți starea de sănătate a micuților care,  la fel ca majoritatea copiilor de grădiniță, se confruntă  frecvent cu răceli și viroze respiratorii .

”Ideea a plecat de la una dintre doamnele noastre educatoare, doamna Carmen Lazer, care a vizionat un film de prezentare despre o grădiniță din afară care avea și salină. Cunoscând problema răcelilor repetate cu care se confruntă toți părinții care au copii de vârsta grădiniței și știind faptul că  salinoterapia are efecte benefice aupra sănătății,  ne-am gândit că am putea oferi și noi copiilor care învață la această grădiniță, ore de salinoterapie. Am început documentarea care a durat o lună. Am discutat cu medici, am cercetat literatura medicală referitoare la salinoterapie și am luat legătura cu specialiștii de la Praid. Aceștia din urmă ne-au ajutat să alegem tipul de sare, ne-au făcut recomandările vis-a-vis de temperatura și umiditatea corecte din salina pe care doream să o construim. Am respectat toate normele recomandate pentru a putea construi o salină artificială care să îndeplinească toate condițiile pentru a oferi copiilor cu adevărat salinoterapie de calitate cu mențiunea că sarea va fi schimbată o dată la șase luni.”, a declarat Maria Ignat, directoarea Grădiniței Excellence.

Salina funcționează deja de o săptămână, iar copiii și părinții sunt foarte încântați. ”Toți părinții sunt  exasperați  de răcelile repetate ale copiilor și au fost foarte bucuroși de ideea de a le oferi micuților posibilitatea  unei terapii care să le crească imunitatea. Mai ales că pentru aceasta nu trebuie să meargă cu copilul la Praid sau la o salină artficială,  în afara orelor de grădiniță. Știm că timpul părinților este limitat și atunci încercăm să le oferim cât mai multe servicii și programe benefice pentru copiii pe care îi educăm aici, la Excellence. Realizarea acestui proiect a fost posibilă și datorită bunicului copiilor mei, Preda Ignat și a soțului meu care s-au ocupat de toate aspectele legate de proiectarea și construcția salinei. Prin toate proiectele noastre încercăm să atingem obiectivul pe care l-am avut când am deschis Grădinița Excellence: cel de a oferi o diversitate de programe, cursuri și servicii cu adevărat de excelența pentru micuții pe care îi avem în grijă”, a mai adăugat Maria Ignat. 

De precizat că salinoterapia se adaugă celorlaltor programe la care pot participa copiii grădiniței Excellence in afara curriculumului și a orelor intensive de limba engleză, zilnic si limba germana de doua ori pe saptamana: curs de MindLab, curs de dezvoltare personală unde cei mici învață să lucreze în echipă, să gestioneze situatii specifice varstei lor, sa fie prietenosi, altruisti, corecti in luarea deciziilor, cursuri de teatru, dans, muzică, ateliere de pictură și gastronomie amenjate în curtea grădiniței pe terenul de joacă de 1.200 de metri pătrați.

”Și pentru că suntem mereu preocupați în a-i implica pe cei mici în  activități interesante, vom inaugura în curând un Centru de Robotică. Este un proiect derulat împreună cu Academia Kids care credem că va capta foarte mult interesul copiilor”, a încheiat Maria Ignat.

Beneficiile salinoterapiei
Ce este salinoterapia?
Salinoterapia este o metodă alternativă dar şi complementarâ de prevenire şi tratament pentru diverse afecţiuni respiratorii, având în acelaşi timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: creşte imunitatea, susţine detoxifierea organismului, îmbunătăţeşte funcţionarea aparatului digestiv, susţine regenerarea pielii, ajută la reducerea efectelor oboselii şi stresului.

Cum acţionează aerosolii salini?
Aerosolii salini acţionează la nivelul cailor respiratorii, eliminând impurităţile şi majoritatea microorganismelor care prin depunere cauzează boli ale aparatului respirator. Sarea este cunoscută ca fiind un puternic bactericid şi dezinfectant şi, prin compoziţia sa, sprijină numeroase procese fiziologice şi totodată buna funcţionare a organismului, în ansamblul său.

Salinoterapia şi creşterea imunităţii organismului
Prin purificarea eficientă a căilor respiratorii prin cure regulate de salinoterapie este întărită şi imunitatea organismului. Bacteriile, impurităţile, toxinele, alergenii nu doar declanşează, ci şi întreţin boli ale aparatului respirator, care adesea recidivează, cronicizându-se; în aceste condiţii, imunitatea organismului va scădea treptat. Curele de salinoterapie sprijină organismul în lupta să împotriva factorilor nocivi din mediu, de care nu ne putem feri complet, oricât am încerca.

Fundaţia Excellence
Şoseaua Bucium nr. 55 B
0232 - 462 954 / 0741 - 050 800 / 0744 - 508 586
Email contact@gradinitaexcellence.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

În ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială.

opinii

Je suis Buzatu!

Briscan ZARA

Je suis Buzatu!

Avem drepturi! E o ţară liberă, sunt şi ei oameni, mai greşesc, că nimeni nu-i perfect! Toţi avem dreptul să trăim bine! Jos dictatura!

Dinastia beizadelelor

Cristina DANILOV

Dinastia beizadelelor

Întrebarea noastră de azi este: nu ar trebui să ne gândim serios la problema relației copii-bani? Ar trebui să-i ofer copilului meu tot ce-și dorește și oricât își dorește? De la ce vârstă, câți bani și în ce condiții?

Dom’ Mitică şi Eminescu

Mihai DORIN

Dom’ Mitică şi Eminescu

Atât de mult îl iubea pe Eminescu Nea Mitică Buzatu, baronul neclintit de electoratul vegetal, dar în fine strămutat de către DNA, încât l-a înghesuit de-a valma în portbagajul maşinii, chinuindu-l să încapă în spaţiul obscur ce va fi tăinuind atâtea secrete, că nu vom avea noi niciodată destui procurori cinstiţi care să îi dezlege misterele. 

pulspulspuls

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Ehehei, dragi justiţiabili ieşeni, iacătă căci tocmai ce am scris noi aicea la rubricuţă, pe la finele săptămânii trecute, despre evlavia prea-cucernică ce pare să-l fi cuprins în ultima vreme pe prococurorul ieşean Bulăceanu, cel scăpat de colegi basma curată după ce ar fi nenorocit două copchile ale unui cumătru, căci, iote, unii cunoscători ai chestiunii au şi ieşit cică la interval cu noutăţi care de care mai interesante despre aceste personagiu dubios şi sinistru, ba chiar de altfel numai bun de dus acolo unde îi e locul celor ce fac asemenea năzdrăvănii pentru care alţii stau ani grei prin puşcării. 

Caricatura zilei

Mai bine pensionar, decât IT-ist

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri