anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Salon internaţional de inventică, ajuns la ediţie aniversară, la UTI

GALERIE
INVENTICA 2016
 • INVENTICA 2016
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi a lansat o nouă ediţie a Salonului Internaţional al Invenţiilor, Cercetării, Inovării şi Transferului Tehnologic, INVENTICA 2016, care se află anul acesta la ediţie aniversară, cea de-a XX-a.  

 

Reprezentanţii universităţii spun că este una dintre cele mai importante saloane de acest tip, „o sărbătoare a inventatorilor, dar şi un spaţiu sinergic, într-o stimulată cultură inovaţională, dezvoltată de mai bine de 45 de ani de Şcoala de Inventivă în Iaşi“. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc ieri, în Aula Magna a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, luând cuvântul atât organizatorii, cât şi reprezentanţii spaţiului academic ieşean. Ulterior, proiectul se va muta, în perioada 29 iunie -1 iulie, în Sala Paşilor Pierduţi şi în Aula Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, proiectul fiind realizat în parteneriat cu Institutul Naţional de Inventivă Iaşi, UAIC, Universitatea de Arte „George Enescu“ şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“, dar şi Fundaţia IRIIS, sub egida Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare.

La manifestare vor participa cu invenţii, proiecte de cercetare şi lucrări ştiinţifice inventatori şi cercetători, doctoranzi şi studenţi din mai multe instituţii din 18 ţări: Armenia, Belarus, China, Republica Cehă, Egipt, Franţa, Germania, Grecia, Malaezia, Republica Moldova, Portugalia, Federaţia Rusă, Serbia, Suedia, Ucraina, Taiwan, Tunisia şi România. Manifestarea va cuprinde şi conferinţe, dar şi prezentări de comunicări ştiinţifice în mai multe secţiuni. În toată perioada aceasta, în spaţiul expoziţional al Salonului vor avea loc expunerilor invenţiilor şi proiectelor în faţa juriului internaţional. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.