anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Salonul Ofertelor Educaţionale va avea loc joi în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi

GALERIE
salonul ofertelor educationale
 • salonul ofertelor educationale
- +

Salonul Ofertelor Educaţionale, eveniment ajuns la cea de-a XV-a ediţie, este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, în vederea  promovării şcolii ieşene şi sprijinirii procesului de orientare în carieră a tinerilor. Eveniment  de tradiţie în spaţiul educaţional ieşean, Salonul ofertelor educaţionale, reuneşte instituţii de învăţământ care îşi promovează ofertele de învăţământ liceal, profesional, dar şi dual, pentru anul 2018-2019.

Ediţia din acest an are loc joi, 19 aprilie, în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi. Evenimentul va debuta cu Gala Avanpremieră pentru carieră -  festivalul filmelor de prezentare a liceelor şi şcolilor profesionale din judeţul Iaşi, începând cu ora 10:00, în Aula „Mihai Eminescu”, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor judeţene şi locale, a elevilor şi a părinţilor.  Vizitarea standurilor de promovare a ofertelor educaţionale pentru absolvenţii claselor a VIII-a şi părinţii acestora se va desfăşura joi, 19 aprilie, între orele 12.00 şi 18.00.

Salonul ofertelor educaţionale constituie o experienţă educaţională nonformală, ce armonizează emoţiile, interogaţiile şi frământările de gând ale elevilor gimnazişti cu mândria apartenenţei liceenilor la instituţii cu specific şi amprentă proprie. Evenimentul oferă contexte de informare, oportunităţi de analiză a ofertei educaţionale, secvenţe de planificare a propriilor cariere, astfel încât aspiraţiile tinerilor să devină realitate. Alegerea şcolii constituie un moment important în viaţa fiecărui tânăr întrucât acesta este începutul unui drum spre profesia de mai târziu. Elementul esenţial în acest proces de decizie îl constituie opţiunea personală a elevului, stabilită în acord cu abilităţile, interesele şi oportunităţile de pe piaţa muncii. Cariera este asemenea unei hărţi, cu drumuri posibile, suişuri şi coborâşuri. Învăţăm să o citim împreună, elevi, părinţi şi profesori, într-un proces de informare şi decizie interactiv, dinamic şi provocator.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.