Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Saltea din spumă cu memorie vs. saltea cu arcuri (P)

GALERIE
saltea ortopedica bamboo adaptive memorysaltelespuma memoriesaltea cu arcuri
  • saltea ortopedica bamboo adaptive memory
  • saltele
  • spuma memorie
  • saltea cu arcuri
- +

În ultima perioadă am petrecut extrem de mult timp în case, așa că salteaua a devenit din ce în ce mai importantă.

Și, pentru că oamenii nu prea au mai călătorit în anii de pandemie, au început să investească tot mai mult în renovări și reamenajări, inclusiv în schimbatul saltelei. Dacă și tu te gândești să-ți schimbi salteaua, iată câteva sfaturi care să te ajute să alegi!

Pentru că pe piață există nenumărate tipuri de saltele ortopedice, probabil te întrebi dacă e mai bine să alegi o saltea cu arcuri sau o saltea cu memorie. Așadar, iată care sunt avantajele și dezavantajele lor!

O saltea cu spumă este special construită pentru a lua forma corpului, pentru a-l susține corespunzător și a elibera presiunea. Așa se face că saltelele din spumă cu memorie sunt extrem de populare. Și saltelele cu arcuri sunt în topul preferințelor clienților, însă nu oferă același confort și nici nu distribuie greutatea la fel de uniform, așa cum o face o saltea din spumă.


 
Saltele cu spumă cu memorie: pro și contra

Avantajele unei saltele memory foam

•    este o saltea care îți dă senzația de moale, deși ea poate fi o saltea fermă;

•    stratul de spumă cu memorie se adaptează perferct la forma corpului tău;

•    o saltea cu memorie își recapătă forma după ce te ridici din pat;

•    saltelele memory foam sunt ușor de cumpărat online și ajung la tine rulate, așadar nu trebuie să îți faci griji că nu încap pe ușă;

•    spuma cu memorie absoarbe undele generate de mișcările din timpul somnului, așa că este o saltea perfectă pentru cupluri.

Dezavantajele unei saltele memory foam

O saltea cu memorie are și câteva mici dezavantaje, însă acestea pot fi evitate dacă ești atent când îți alegi salteaua:

•    stratul de spumă cu memorie îți poate crea senzația că te scufunzi sau că salteaua este prea moale. Atunci când alegi o saltea online, fii atent la cât de gros este stratul de memory foam, comparativ cu greutatea ta!

•    ai grijă să cumperi o saltea cu memorie de la un magazin autorizat, care respectă normele în vigoare! Nu cumpăra saltele din burete de la furnizori necunoscuți, pentru că poți avea probleme cu alergiile.

Avantajele și dezavantajele unei saltele cu arcuri

Și saltelele cu arcuri oferă o serie de avantaje, însă acestea sunt depășite de dezavantajele lor:

•    saltea cu arcuri poate fi mai ieftină decât una alcătuită din straturi, însă durata de viață a acesteia este mai scurtă;

•    uneori, arcurile pot părea mai dure, însă dacă o porțiune de saltea se deteriorează, vei simți un disconfort major în timpul somnului;

•    chiar dacă este vorba despre o saltea fermă, vei simți balansul generat de mișcările din timpul somnului, mai ales dacă dormi cu un partener.

Așadar, ce alegi?

Alege o saltea memory foam dacă:

•    vrei o saltea care să se muleze pe forma corpului tău;

•    dormi pe o parte, pentru că spuma cu memorie te va ajuta să nu simți presiune în umeri și șolduri;

•    nu vrei să simți mișcările partenerului.

Alege o saltea cu arcuri dacă:

•    ai un buget mai restrâns;

•    îți place să simți balans atunci când te miști în somn.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri