anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Salubris monitorizează video 250 de puncte de colectare a gunoiului

GALERIE
monitorizare video Salubris
  • monitorizare video Salubris
- +

Operatorul de salubritate a Iaşului a investit, în ultimii trei ani, circa 12 milioane euro. Şefii Salubris au prezent ieri dispeceratul operatorului, una dintre ultimele investiţii implementate: un sistem electronic de monitorizare a tuturor utilajelor şi punctelor de colectare a deşeurilor.

Prin intermediul acestui sistem, Salubris monitorizează în timp real stadiul colectării deşeurilor din 250 de puncte gospodăreşti, unde au fost instalate camere video. În perioada următoare, alte peste 250 de puncte vor fi incluse în sistem.

O altă investiţie prezentată ieri de către Salubris face referire la un utilaj de curăţire a albiilor, o noutate pentru operator. În acelaşi timp, compania din subordinea Primăriei a mai achiziţionat noi autogunoiere şi autospeciale.

„Am reuşit să fim prima unitate din ţară, să fim exemplu pentru alte oraşe, iar eu cred că, acum, Iaşul se poate mândri cu un sistem de salubritate foarte bine pus la punct“, a declarat şeful Salubris, Cătălin Neculau.

Începând cu anul 2019, bugetul de investiţii a crescut în fiecare an, conform şefului operatorului, iar programul de modernizare a avut o valoare totală de circa 12 milioane euro. Salubris a achiziţionat utilaje noi (autogunoiere, autocontainere, autobasculante, încărcatoare frontale, autovehicule multifuncţio­nale, automăturători, autoutiltare etc.) şi diverse dotări (pubele, sisteme de supraveghere video, platforme supraterane de colectare selectivă a deşeurilor, recipienţi stocare material antiderapant, staţii de lucru, toalete ecologice etc.).

Unele achiziţii au stârnit şi controverse, una dintre acestea făcând referire la cele 30 de containere de colectare a deşeu­rilor montate în diverse zone din oraş. Fiecare container a costat circa 7.000 de dolari, preţ contestat chiar şi de unii consilieri locali. În schimb, conducerea Sa­lubris spune că aceste pubele au nume­roase funcţii inteligente, de la compac­tarea gunoiului şi până la acces gratuit la internet. Reţeaua Wi Fi este integrată în mai multe servicii ale Primăriei de pe raza oraşului, un alt exemplu fiind mij­loacele de transport.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.