Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Sâmbăta finalelor de cupă

GALERIE
gladki-sahtar
  • gladki-sahtar
- +

 Ultimele acte din Anglia, Germania, Italia, Franţa şi Ucraina au fost câştigate de favorite . Mircea Lucescu se desparte cu un trofeu de Şahtar

 
Anglia. Manchester United, clasată pe locul cinci în ierarhia din Premier League la finalul sezonului, a câştigat, sâmbătă, scor 2-1, meciul jucat în finala Cupei Angliei, împotriva echipei Crystal Palace, după un meci decis în a doua repriză de prelungiri.  Golul victoriei a fost marcat de Jesse Lingard, în minutul 110, într-un moment în care echipa lui Van Gaal juca în inferioritate, după eliminarea lui Chris Smalling, în minutul 105. Este primul trofeu intern cucerit de Manchester United după trei ani şi al doilea câştigat după retragerea lui sir Alex Ferguson.  "Diavolii" mai cuceriseră Supercupa Angliei în 2013, cu David Moyes pe bancă. United îşi trece astfel a 12-a Cupă a Angliei în palmares şi prima după o aşteptare de 12 ani. Finala de pe Wembley a fost un meci închis, în care Crystal Palace a deschis scorul cu 12 minute înainte de final, prin Jason Puncheon, în minutul 78, însă nu a reuşit să-şi păstreze avantajul decât trei minute. Juan Mata a egalat în minutul 81, iar meciul a intrat în prelungiri, unde părea să se îndrepte spre executarea loviturilor de departajare. Cu 10 minute înainte de final, Jesse Lingard a prins însă o execuţie superbă, după un balon respins de fundaşii adverşi, prin care a catapultat balonul în vinclul porţii lui Hennessey.
Germania:  Bayern München a câştigat, sâmbătă seară, Cupa Germaniei, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund, scor 4-3, după executarea loviturilor de departajare, în finala disputată pe stadionul din Berlin, acesta fiind ultimul trofeu pentru antrenorul Pep Guardiola la conducerea campioanei Germaniei. Partida dintre Bayern şi Borussia Dortmund s-a terminat la egalitate după 90 de minute, scor 0-0 şi câştigătoarea s-a decis la loviturile de departajare. Sokratis şi Bender au ratat pentru Borussia Dortmund, în timp ce Bayern a ratat prin Kimmich. Au marcat: Vidal, Lewandovski, Müller, Costa / Kagawa, Aubameyang, Reus. Este a doua Cupă a Germaniei pentru Pep Guardiola şi a treia pentru formaţia bavareză în ultimii patru ani. Totodată, Bayern Munchen are în palmares 18 Cupe ale Germaniei, un alt record doborât sub conducerea tehnicianului spaniol.
Italia. Juventus Torino, campioana ultimului sezon din campionatul Italiei, a câştigat, sâmbătă, scor 1-0, după prelungiri, meciul jucat cu AC Milan în finala Cupei Italiei. Echipa antrenată de Masimiliano Allegri a reuşit să cucerească eventul pentru al doilea an consecutiv. Golul victoriei a fost marcat de Morata (‘110).  
Franţa. Paris Saint Germain a câştigat, sâmbătă seară, Cupa Franţei, după ce a învins în finala competiţiei, scor 4-2, pe Olympique Marseille, iar acesta este al treilea trofeul din acest sezon pentru echipa lui Laurent Blanc, după cucerirea campionatului şi a Cupei Ligii. Au marcat: Matuidi (‘2), Ibrahimovic (’47, ’82), Cavani (’57) / Thauvin (’12), Batshuayi (’87).
Ucraina. Şahtar Doneţk, echipa antrenată de românul Mircea Lucescu  a câştigat, sâmbătă, scor 2-0, meciul jucat cu Zoria Luhansk în finala Cupei Ucrainei şi şi-a trecut în palmares al zecelea trofeu de acest gen din istorie şi al 22-lea cu Lucescu pe bancă. Golurile partidei au fost marcate de ucraineanul Oleksandr Gladki, în vârstă de 28 de ani, care a reuşit o "dublă", în minutele 42 şi 57. Pentru Mircea Lucescu a fost ultimul meci pe banca tehnică a echipei la care a sosit în 2004, de la Beşiktaş. Astfel, antrenorul român va părăsi echipa Şahtar , după 12 ani petrecuţi în Ucraina, timp în care a cucerit opt titluri de campion al Ucrainei, cinci Cupe ale Ucrainei, şapte Supercupe şi Cupa UEFA, în 2009. în total, 21 de trofee.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri