Sâmbătă sunt premiaţi câştigătorii concursului „Caligrafii tematice”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Sâmbătă sunt premiaţi câştigătorii concursului „Caligrafii tematice”

GALERIE
caligrafie
  • caligrafie
- +

Câştigătorii concursului „Caligrafii tematice”, ediţia a II-a, organizat de către Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, vor fi premiaţi sâmbăta aceasta la Muzeul „Mihai Sadoveanu” din Iaşi. Competiţia a fost organizată în parteneriat cu Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate” Iaşi, fiind acordate premii şi menţiuni pentru fiecare dintre cele trei secţiuni ale concursului.

Câştigătorii selectaţi din juriul format din muzeografii Lăcrămioara Agrigoroaiei, Nicoleta Dabija şi Diana Lona Leonte vor primi diplome, cărţi, pliante şi reviste în cadrul ceremoniei care se va desfăşura la muzeul ieşean amintit de la ora 12.00. Iubitorii de literatură din întreaga ţară au avut ocazia să trimită în perioada 21 mai – 14 iulie texte scrise de mână din opera lui Tudor Arghezi. Astfel, la Secţiunea de vârstă 10-19 ani, premiul I va fi acordat Alexandrei Buzincu din Iaşi, premiul al II-lea va fi acordat Mirunei Alexandru din Ilfov şi Florentinei Teleman din Vrancea, iar menţiuni vor primi Elvira Duţă şi Elena Răpan, ambele din Argeş, şi Ana-Maria Cojocaru din Vaslui.

La secţiunea de vârstă 20-40 de ani premiul I a fost obţinut de Paula Müller din Iaşi, premiul al II-lea de Alexandra Biciuşcă din Suceava, premiul al III-lea de Nicoleta Lucaciu din Iaşi, iar menţiune va fi acordată Steluţei Bătrînu din Vrancea. La ultima secţiune de vârstă, de peste 41 de ani, premiul al II-lea va fi acordat ieşeanului E. Alexandru, premiul al III-lea Marilenei Popa din Iaşi, iar cu menţiune va fi premiată Doina Popa din Iaşi. Lucrările selectate şi premiate vor face obiectul unei expoziţii speciale, organizată la Muzeul „Mihail Sadoveanu”, în perioada 1 august – 20 septembrie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.