Sâmbătă sunt premiaţi câştigătorii concursului „Caligrafii tematice”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

Sâmbătă sunt premiaţi câştigătorii concursului „Caligrafii tematice”

GALERIE
caligrafie
  • caligrafie
- +

Câştigătorii concursului „Caligrafii tematice”, ediţia a II-a, organizat de către Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, vor fi premiaţi sâmbăta aceasta la Muzeul „Mihai Sadoveanu” din Iaşi. Competiţia a fost organizată în parteneriat cu Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate” Iaşi, fiind acordate premii şi menţiuni pentru fiecare dintre cele trei secţiuni ale concursului.

Câştigătorii selectaţi din juriul format din muzeografii Lăcrămioara Agrigoroaiei, Nicoleta Dabija şi Diana Lona Leonte vor primi diplome, cărţi, pliante şi reviste în cadrul ceremoniei care se va desfăşura la muzeul ieşean amintit de la ora 12.00. Iubitorii de literatură din întreaga ţară au avut ocazia să trimită în perioada 21 mai – 14 iulie texte scrise de mână din opera lui Tudor Arghezi. Astfel, la Secţiunea de vârstă 10-19 ani, premiul I va fi acordat Alexandrei Buzincu din Iaşi, premiul al II-lea va fi acordat Mirunei Alexandru din Ilfov şi Florentinei Teleman din Vrancea, iar menţiuni vor primi Elvira Duţă şi Elena Răpan, ambele din Argeş, şi Ana-Maria Cojocaru din Vaslui.

La secţiunea de vârstă 20-40 de ani premiul I a fost obţinut de Paula Müller din Iaşi, premiul al II-lea de Alexandra Biciuşcă din Suceava, premiul al III-lea de Nicoleta Lucaciu din Iaşi, iar menţiune va fi acordată Steluţei Bătrînu din Vrancea. La ultima secţiune de vârstă, de peste 41 de ani, premiul al II-lea va fi acordat ieşeanului E. Alexandru, premiul al III-lea Marilenei Popa din Iaşi, iar cu menţiune va fi premiată Doina Popa din Iaşi. Lucrările selectate şi premiate vor face obiectul unei expoziţii speciale, organizată la Muzeul „Mihail Sadoveanu”, în perioada 1 august – 20 septembrie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.