COMUNICAT DE PRESA

Sănătate şi mişcare la Şcoala Gimnazială Mironeasa – Turul ciclist de agrement „Bike to School”

vineri, 02 noiembrie 2018, 18:40
2 MIN

Elevii claselor IV-VIII de la Şcoala Gimnazială Mironeasa, însoţiţi de cadrele didactice,au participat vineri, 2 noiembrie 2018, la turul ciclist de agrement„Bike to School”, desfăşurat în localitatea Mironeasa pe un traseu stabilit de comun acord cu autorităţile locale.

Principalul obiectiv al activităţii a fost promovarea ciclismului în scop recreativ şi de menţinere a sănătăţii. Micii biciclişti, dar şi iubitorii mersului pe role, şi-au scris pledoaria pentru un stil de viaţă sănătos pe bannere şi baloane colorate şi au străbătut străzile comunei cu energia specifică vârstei, semnalând comunităţii beneficiile ciclismului în particular şi ale activităţilor fizice în general asupra bunăstării individuale şi asupra mediului.

Acţiunea a urmărit, pe de altă parte, responsabilizarea elevilor în calitate de participanţi la trafic. În perioada premergătoare turului ciclist, copiilor li s-au prezentat informaţii despre regulile de circulaţie pentru biciclişti, obligaţiile şi interdicţiile biciclistului şi dotarea obligatorie a bicicletei pentru mersul pe drumurile publice. Cu această ocazie, s-a atras atenţia asupra necesităţii înfiinţării mai multor piste pentru biciclete, atât în oraşe, cât şi în comunităţile rurale, şi a unei abordări legislative care să permită copiilor mersul cu bicicleta la şcoală, în siguranţă, aşa cum se întâmplă în majoritatea ţărilor europene.

Activitatea extracurriculată organizată în cadrul unui amplu proiectul educaţional demarat de I.S.J. Iaşi, „Şcoala pentru valori autentice”, şi-a găsit sprijin în rândul instituţiilor locale–Primăria Mironeasa, Postul de Poliţie comunală Mironeasa şi Centrul de Medicină de familie Mironeasa. Prezenţa unui echipaj al Poliţiei şi a domnului dr. Voloc Popel Cătălin Marcel au contribuit la desfăşurarea activităţii în condiţii de siguranţă pentru toţi elevii. Acţiunea a avut ecou şi dincolo de graniţele comunei, elevilor fiindu-le alături o echipă tânără şi entuziastă de la Teo Bikes Iaşi. Adrian Amuza, Iulian Ioniţă şi Mihai Anghel s-au amestecat printre copii, au jucat fotbal, i-au însoţit pe biciclete şi i-au răsplătit, la final, cu daruri dulci, bucurându-se, alături de cei mici, de această zi dedicată mişcării şi sănătăţii.

Turul ciclist s-a încheiat într-o notă veselă, dinamică şi optimistă. „Am încredere că mesajul nostru, cu bicicleta la şcoală, va fi auzit şi că lucrurile se vor schimba la un moment dat. În ceea ce priveşte acţiunea de astăzi, dat fiind interesul manifestat de copii şi seriozitatea de care au dat dovadă, cu siguranţă că vom încerca să o transformăm în tradiţie”, a declarat prof. Alina-Dora Toma, coordonatorul activităţii.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii