anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Sângeroasele evenimente din poieniţă

GALERIE
Patratel MARTI, 24 mai 2022 - 1
 • Patratel MARTI, 24 mai 2022 - 1
- +

* Baza de agrement "Bălăceanu" cuprinde o poiană cu grătare (înconjurată de pădure şi lipită de un lac care îmbie la bălăcit, la plimbat cu bărcile sau la spălat maşinile ori copiii), un bufet (care îmbie la consumat) şi alte facilităţi. Proprietarul său din umbră e domnul primar Marcel Compot, care mai are şi un post de televiziune local; acolo a sunat edilul Compot şi a cerut o echipă de filmare la baza "Bălăceanu", să transmită că "veselia este ca la ea acasă" şi să îmbie telespectatorii să vină.

* Nefiind prima cerere de acest fel, în arhiva postului de televiziune se aflau zeci de asemenea clipuri, aşadar cameramanul Aurel Perciune a convins-o pe domnişoara reporter Geanina Melasă să meargă liniştită la cumpărături, că a găsit el o filmare mai veche, din 2019, cu oameni veseli, care fac grătare sau se bălăcesc. A aranjat şi cu colegii de la tehnic, apoi a plecat la bere...

* În categoria "alte facilităţi" oferite de baza "Bălăceanu" se numără şi o mică grădină zoologică, fiindcă primarul Compot a dorit mult să aibă leu, ca alte personaje celebre; Samson a profitat de neatenţia unui îngrijitor bine ciupit şi a ieşit din cuşcă, să simtă mirosul şi gustul libertăţii. Întâi, el a simţit un miros mai plăcut decât al libertăţii, care venea de la grătarele unor cetăţeni, şi s-a repezit într-acolo, să simtă şi gustul...

* Mii de telespectatori care aflaseră de la televizor că în baza de agrement "veselia este la ea acasă" se îndreptau spre poieniţă, cu gând să petreacă o zi de neuitat în natură, cameramanul Perciune bea bere cu băieţii, iar domnişoara reporter Melasă proba o rochiţă la mall...

* După o oră, crengile copacilor din pădurea care înconjura poieniţa se încovoiau sub povara foştilor telespectatori; alţii se înghesuiau în cele câteva bărcuţe de pe lac şi tremurau cum nici supravieţuitorii de pe Titanic n-au tremurat în bărcile de salvare. Samson, leul primarului Compot, consumase zeci de kilograme de ceafă fără os, cârnaţi şi pulpe de pui şi tocmai voia, plin de curiozitate, să afle gustul micilor...

* Redactorul-şef al postului de televiziune a sunat la domnişoara reporter Melasă şi la cameramanul Perciune şi i-a trimis la baza de agrement "Bălăceanu", să transmită în direct despre "teroarea din poiana în care, până de curând, veselia fusese la ea acasă". Perciune a scormonit niţel prin arhivă, apoi a liniştit-o pe Geanina "Stai, bre, liniştită, fă-ţi treaba, că am găsit eu o filmare mai veche, tot cu leul!", apoi s-a întors la bere. Leul Samson s-a stricat la burtă de la mici şi muştar, aşa că s-a retras în cuşca lui, iar cetăţenii au putut coborî din copaci, întocmai ca strămoşii lor, cu multă vreme în urmă. Baza "Bălăceanu" aşteaptă în continuare oaspeţi, să petreacă o zi agreabilă!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.