Șansă pentru 125 de şcoli din județul Iași fără autorizaţie sanitară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Șansă pentru 125 de şcoli din județul Iași fără autorizaţie sanitară

GALERIE
liceul_mihail_sadoveanu
  • liceul_mihail_sadoveanu
- +

Şcolile din judeţ care funcţionează de ani de zile fără autorizaţie sanitară au şansa să-şi remedieze problemele. Prin legea bugetului de stat au fost alocate 800 milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea uni­tăţilor de învăţământ preuniversitar, în ve­derea obţinerii autorizaţiilor sanitare de funcţionare.

Finanţarea lucrărilor va fi asi­gurată în cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Locală. Pentru aceasta, primăriile trebuie să depună la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice documentaţiile tehnico-economice. Dacă la nivelul unei comune se găsesc mai multe şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare, primăria trebuie să transmită şi ordinea de priorităţi a investiţiilor, în funcţie de numărul de elevi din fiecare şcoală.

Cheltuielile pentru obţinerea şi amenajarea terenului, studiile de fezabilitate, cele de teren, experiteze tehnice, asistenţa tehnică, consultanţa, obţinerea de avize, acorduri sau autorizaţii, comisioanele, ca şi cheltuielile conexe organizării de şantier trebuie suportate din bugetele locale.

Documen­taţia tehnico-economică transmisă trebuie să fie însoţită de o declaraţie pe propria răspundere semnată de primar şi reprezentantul şcolii prin care se certifică faptul că lucrările propuse la finanţare sunt necesare în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.

Conform documentelor MDRAP, 125 de şcoli din judeţul Iaşi, din 52 de oraşe şi comune nu au autorizaţii sanitare de funcţionare. Printre acestea se numără Colegiul Tehnic de Transporturi şi Comu­nicaţii şi Şcoala „George Călinescu“ din Iaşi, Colegiul Naţional „M. Sadoveanu“ din Paşcani, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“ din Hârlău şi grădiniţa cu program normal din Podu Iloaiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.