Șanse pentru șomeri: urmează Bursa generală a locurilor de muncă. Sute de „job”-uri disponibile

joi, 16 mai 2024, 03:00
2 MIN
 Șanse pentru șomeri: urmează Bursa generală a locurilor de muncă. Sute de „job”-uri disponibile

Vineri, între orele 9.30 și 13.30, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași organizează Bursa generală a locurilor de muncă. Angajatorii oferă 460 de locuri de muncă, cele mai multe oferte fiind în domeniul construcțiilor și cel al industriei.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași va organiza vineri, 17 mai, o nouă ediție a Bursei generale a locurilor de muncă. Evenimentul se va desfășura atât în municipiul Iași, la Casa de Cultură a Studenţilor ”Sala Foaier”, cât şi în municipiul Paşcani, la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”, între orele 9.30 – 13.30.

Potrivit AJOFM Iași, evenimentul își propune să faciliteze accesul la o gamă variată de oportunități de angajare pentru șomeri și să contribuie la dinamizarea pieței muncii din județ, respectând principiile transparenței și concurenței loiale. ”Până în prezent au fost contactați 108 agenți economici, din care au confirmat participarea, deocamdată, 34 de agenți economici atât pentru Iași, cât și pentru municipiul Pașcani. Oferta acestora este de 460 locuri de muncă vacante, din care 75 se adresează persoanelor cu studii superioare”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Iași, Adriana Sîrghie. Conform sursei citate, cele mai multe oferte se muncă se înregistrează în domeniul construcțiilor și cel al industriei. ”Cele mai căutate meserii de către angajatori sunt de  muncitori necalificați, lăcătuși mecanici, fierari betoniști, zidari, dulgheri, manipulant de marfă, dar avem oferte și în HoReCa, de brutar sau bucătar”, a mai informat reprezentantul AJOFM Iași.

Așadar, candidații, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv cetățeni străini și apatrizi aflați în situații deosebite, pot interacționa față în față cu angajatorii, să se informeze despre cerințele specifice fiecărui loc de muncă disponibil, pot depune CV-uri și participa la interviuri pe loc. Același avantaj îl au și angajatorii, care, la rândul lor, au posibilitatea de a interacționa direct cu persoanele participante, de a recruta şi selecta personal în vederea angajării.

Comentarii