Şantiere în tot oraşul. Circa 40 de kilometri de reţea de termoficare, în revizie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şantiere în tot oraşul. Circa 40 de kilometri de reţea de termoficare, în revizie

GALERIE
retea termoficare
  • retea termoficare
- +

Constructorii contractaţi de Primărie pentru lucrări la sistemul de termoficare vor interveni anul acesta la peste 40 km de reţea. În cadrul proiectelor de reabilitare şi extindere a sistemului, municipalitatea beneficiază de consultanţă din partea Veolia Energie Iaşi. Investiţiile sunt finanţate, în principal, prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM). 

„Obiectivul acestor proiecte este modernizarea reţelei termice de agent primar pe un traseu de 4.675 m şi a reţelei termice de agent secundar pe un traseu de 11.026 m, pentru a stopa pierderi de căldură de peste 26.000 de Gcal“, se arată într-un comunicat al Veolia Energie Iaşi. O altă investiţie vizează extinderea sistemului de termoficare în cartiele Bucium şi Copou. „Expertiza de operator de energie termică a VEI va fi valorificată şi în finalizarea lucrărilor de extindere a termoficării centralizate în cartierele Bucium şi Copou, ce vor garanta locuitorilor din zonă independenţa totală în alimentarea cu energie termică, dar şi economiile de costuri“, se mai precizează în comunicatul VEI. La sistemul centralizat sunt racordate 28.000 de apartamente şi 77 de instituţii de învăţământ, dintre care trei universităţi, 28 de instituţii publice, 8 spitale şi 305 agenţi economici (hoteluri, clădiri de birouri şi altele).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.