Săptămâna de conştientizare a surdocecităţii, în Parcul Expozitiei IMAGINI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Săptămâna de conştientizare a surdocecităţii, în Parcul Expozitiei IMAGINI

GALERIE
manifestare parcul expozitiei DSC00033amanifestare parcul expozitiei DSC00691aamanifestare parcul expozitiei DSC05568amanifestare parcul expozitiei DSC05539aamanifestare parcul expozitiei DSC05602aa
 • manifestare parcul expozitiei DSC00033a
 • manifestare parcul expozitiei DSC00691aa
 • manifestare parcul expozitiei DSC05568a
 • manifestare parcul expozitiei DSC05539aa
 • manifestare parcul expozitiei DSC05602aa
- +

„Închide-ţi ochii...astupă-ţi urechile...deschide-ţi inima şi păşeşte în lumea noastră”.

De astăzi, timp de 3 zile, elevii, părinţii şi cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” din Iaşi, împreună cu Fundaţia Sense Internaţional România, aniverseaza Săptămâna Internaţională Helen Keller de conştientizare a surdocecităţii.

Surdocecitatea este o combinaţie între deficienţa de văz şi auz şi este o temă mai puţin discutată în societate. Astăzi, între orele 10-12, în Parcul Expoziţiei din Copou a avut loc evenimentul „Închide-ţi ochii...astupă-ţi urechile...deschide-ţi inima şi păşeşte în lumea noastră”, organizat de Centrul de sprijin în Intervenţie Timpurie din cadrul Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”.

La eveniment au participat copiii, beneficiari ai serviciilor de intervenţie timpurie împreună cu părinţii lor, medici specialişti (neonatologi, audiologi, oftalmologi, kinetoterapeuţi),  voluntari din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei şi orice persoană dornică să experimenteze trasee senzoriale făcând apel la celelalte simţuri (tactil, olfactiv, gustativ).

„La finalul evenimentului ne dorim ca publicul să rămână alături de noi şi să lansăm în semn de solidaritate pentru copiii cu deficienţe senzoriale multiple cât mai multe baloane…”, a precizat Coca  Marlena Vasiliu, director Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” din Iaşi. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.