Săptămâna de conştientizare a surdocecităţii, în Parcul Expozitiei IMAGINI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Săptămâna de conştientizare a surdocecităţii, în Parcul Expozitiei IMAGINI

GALERIE
manifestare parcul expozitiei DSC00033amanifestare parcul expozitiei DSC00691aamanifestare parcul expozitiei DSC05568amanifestare parcul expozitiei DSC05539aamanifestare parcul expozitiei DSC05602aa
 • manifestare parcul expozitiei DSC00033a
 • manifestare parcul expozitiei DSC00691aa
 • manifestare parcul expozitiei DSC05568a
 • manifestare parcul expozitiei DSC05539aa
 • manifestare parcul expozitiei DSC05602aa
- +

„Închide-ţi ochii...astupă-ţi urechile...deschide-ţi inima şi păşeşte în lumea noastră”.

De astăzi, timp de 3 zile, elevii, părinţii şi cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” din Iaşi, împreună cu Fundaţia Sense Internaţional România, aniverseaza Săptămâna Internaţională Helen Keller de conştientizare a surdocecităţii.

Surdocecitatea este o combinaţie între deficienţa de văz şi auz şi este o temă mai puţin discutată în societate. Astăzi, între orele 10-12, în Parcul Expoziţiei din Copou a avut loc evenimentul „Închide-ţi ochii...astupă-ţi urechile...deschide-ţi inima şi păşeşte în lumea noastră”, organizat de Centrul de sprijin în Intervenţie Timpurie din cadrul Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”.

La eveniment au participat copiii, beneficiari ai serviciilor de intervenţie timpurie împreună cu părinţii lor, medici specialişti (neonatologi, audiologi, oftalmologi, kinetoterapeuţi),  voluntari din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei şi orice persoană dornică să experimenteze trasee senzoriale făcând apel la celelalte simţuri (tactil, olfactiv, gustativ).

„La finalul evenimentului ne dorim ca publicul să rămână alături de noi şi să lansăm în semn de solidaritate pentru copiii cu deficienţe senzoriale multiple cât mai multe baloane…”, a precizat Coca  Marlena Vasiliu, director Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” din Iaşi. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.