Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Saptamana incepe cu vreme rece pentru aceasta perioada, ploi si ninsori. Prognoza meteo pana joi

GALERIE
ploi
  • ploi
- +

Ziua de luni ne aduce vreme neobisnuit de rece pentru aceasta data. Precipitatiile vor uda mai ales estul si sud-estul tarii, pe unde si vantul va fi nervos. Maximele se vor situa intre 4 si 10 grade.In Dobrogea si in Baragan cerul va fi plin de nori. Va ploua si se pot strange peste 15-20 de litri de apa pe metrul patrat. Temperaturile scad accentuat fata de duminica si vom avea cel mult 7-8 grade, iar vantul va spori senzatia de frig.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, gasim vreme inchisa si ploi frecvente. Se raceste simtitor. Daca duminica s-au inregistrat pana la 14-15 grade, luni maximele nu vor depasi 6 grade. Vantul va sufla cu putere si aici.

Vreme urata gasim si in jumatatea nordica a Moldovei. Va fi innorat toata ziua si pe langa ploi ar putea sa apara si lapovite si ninsori. La munte va ninge si se va depune un strat nou de zapada. Vantul va avea unele porniri, iar cele mai mari viteze sunt anuntate in zona montana.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, norii vor fi numerosi, insa ploile vor veni pe suprafete restranse si in cantitati neinsemnate. Temperaturile se mentin la valori foarte modeste, de cel mult 6-7 grade.

Si vestul tarii va avea vreme inchisa si rece. Pe parcursul zilei, vor veni cateva ploi din loc in loc. Temperaturile, putin mai ridicate decat in celelalte regiuni, se vor opri la 10 grade Celsius.

In centrul Romaniei, asteptam multi nori si precipitatii sub toate formele. La munte va ninge; in rest vor cadea precipitatii mixte. Vantul va sufla tare in zona montana, pe unde va viscoli trecator ninsoarea. Regimul termic lasa mult de dorit.

In sud-vest temperaturile scad si vom avea valori foarte modeste pentru acesta perioada. Va ploua pe zone vaste, iar dupa pranz se vor inregistra cel mult 6-7 grade. Se raceste tare si in tinuturile sudice. Vom avea maxime de 5-6 grade; va ploua pe suprafete extinse, iar vantul va agita atmosfera.

Si in Bucuresti asteptam vreme neobisnuit de rece pentru aceasta perioada. Maxima nu va depasi valoarea de 6 grade; va continua sa ploua, iar vantul va avea intensificari. Luni noapte vin alte ploi, iar temperatura coboara pana la 2 grade Celsius.

La munte, cerul va acoperit de nori; va ninge in toate masivele si se va depune un strat nou de zapada. In Carpatii Meridionali si in Orientali, cantitatile de precipitatii vor fi mai insemnate. Vantul va sufla cu viteze de peste 55-60 de kilometri pe ora si va viscoli ninsoarea. Temperaturi vor fi foarte scazute in toata zona montane.

PROGNOZA METEO PE URMATOARELE TREI ZILE


MARTI - Vremea va fi in continuare rece pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 6 si 12 grade, iar cele minime, intre -3 si 4 grade, mai scazute in depresiuni. Ziua, vor fi innorari si se vor semnala precipitatii local in sud, centru si est si izolat in rest. Noaptea, treptat, cerul va deveni variabil si aria precipitatiilor se va restrange. Acestea vor fi sub forma de ninsoare la munte, mixte in Moldova si in depresiuni si mai ales ploi in rest. Izolat cantitatile de apa mai pot fi insemnate. Vantul va continua sa prezinte intensificari indeosebi in regiunile estice si sud-estice, cu viteze mai mari la munte. Mai ales noaptea vor fi conditii de bruma, cu precadere in nordul si in centrul teritoriului. Presiunea atmosferica va creste, mai accentuat in vestul teritoriului decat in celelalte zone.

MIERCURI - Valorile termice vor marca o crestere indeosebi in regiunile extracarpatice, insa se vor situa in continuare sub normele caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, cu innorari in est, sud-est si in zona montana unde, indeosebi ziua, izolat vor fi precipitatii slabe. Acestea vor fi sub forma de ninsoare la munte si mixte in Moldova, iar in rest vor fi ploi. Vantul va prezenta intensificari local si temporar in toate zonele, cu viteze mai mari in estul tarii si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 14 grade, iar cele minime intre -2 si 5 grade, mai scazute in depresiuni.

JOI - Vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari ziua in sud-estul teritoriului, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va continua sa prezinte intensificari in regiunile estice si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 17 grade, iar cele minime intre -2 si 7 grade, usor mai mici in depresiuni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri