Săptămâna Legumelor și a Fructelor Donate - organizată la Liceul Tehnologic Economic de Turism
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Săptămâna Legumelor și a Fructelor Donate - organizată la Liceul Tehnologic Economic de Turism

GALERIE
legume
  • legume
- +

Ca în fiecare an, în perioada 19-23 noiembrie 2018, Liceul Tehnologic Economic de Turism a participat la Campania Națională Săptămâna Legumelor și a Fructelor Donate cu două activități, având ca scop principal sensibilizarea elevilor și profesorilor cu privire la situația dificilă în care se află unii dintre semenii noștri.

“Sunt voluntar!” este un proiect al elevilor de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, uniţi din pasiune pentru binele și frumosul din oameni, pentru oameni. Elevii noştri voluntari au realizat o activitate de strângere de fonduri din care au reuşit să cumpere ingrediente necesare pentru prepararea unui compot de struguri,  împreună cu elevii mai mici, implicaţi în proiectul  Asistență pentru orfani și copii crescuți doar de mame din UE 2016-2018, implementat de Fundația Hecuba Iași. Activitatea s-a desfășurat   la FundaţiaHecuba din Iaşi,  a fost muncă de echipă,  s-au legat prietenii, copiii au dovedit inițiativă și au pus suflet   pentru a atinge acest obiectiv.

Sub sloganul „Dăruiește un zâmbet și ajută un suflet” elevii și profesorii școlii, în parteneriat cu Asociația “AMA – zâmbet de copil“, au realizat o campanie dedicată copilașilor bolnăviori de pe secția de oncologie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență “Sfânta Maria” din Iași.Din fondurile strânse s-au achiziționat legume, fructe dar și anumite produse de igienă personală necesare micuților. În data de 23 noiembrie 2018, 50 de copiii diagnosticați cu cancer sau leucemie au fost vizitați de voluntarii Liceului Tehnologic Economic de Turism care le-au dăruit pachete și au reușit să aducă zâmbete pe chipul acestor copii. Tot în cadrul acestei campanii, elevii au donat suma de 1500 lei, necesară pentru achiziționarea a două catetere venoase tunelizate,  folosite  pentru administrarea substanțelor medicamentoase, lichidelor, substanțelor nutritive sau produselor din sânge pentru perioade îndelungate, în general câteva săptămâni sau mai mult.

Emoția acestui moment a convins elevii și profesorii noștri, că astfel de activități se vor repeta.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.