anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Săptămâna stării de bine la Colegiul Național „Emil Racoviță”!

GALERIE
colegiul Racovita
 • colegiul Racovita
- +

În perioada 2-6 mai 2018, la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi va avea loc ultima etapă a proiectului Erasmus+, finanţat de Uniunea Europeană, cu titlul   Be Well (Building European Wellness in Learning for Life). În cadrul acestei întâlniri, parteneri din cinci şcoli din Marea Britanie, Spania, Italia, Finlanda şi România îşi propun să promoveze importanţa tehnicilor și a strategiilor de predare care pot să îmbunătăţească starea de bine a elevilor în şcoli, prin promovarea toleranţei și a activităţilor incluzive, în funcție de specificul fiecărei ţări participante.

 

În acelaşi timp, vor fi identificate activități și metode care pot contribui la pregătirea elevilor pentru viață: învăţarea holistică, mentoratul, proiectele de mediu. Vizita partenerilor europeni la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi le va oferi tuturor participanților un program variat și atractiv, în care se vor regăsi activităţi educative pe tema responsabilității faţă de mediul înconjurător. Astfel, elevii vor putea asista la lecţii de geografie, fizică, chimie sau biologie și vor lucra în sera didactică a şcolii. Concursurile şi dezbaterile la care sunt invitaţi profesori de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi vor provoca spiritul competitiv şi pe cel de echipă ale participanţilor.

Dimensiunea artistică a educaţiei va fi valorificată printr-un program de dansuri tradiţionale, pe care elevii străini şi cei ieşeni le vor învăţa împreună. De asemenea, proiectul include cunoaşterea culturii şi a obiectivelor turistice ale oraşului Iaşi şi ale zonei Moldovei. Elevi și profesori, deopotrivă, vor participa la un tur cultural al orașului nostru şi la o excursie în Bucovina, activități prin care invitații vor avea prilejul de a descoperi, în toată autenticitatea sa, viața românească și specificul acesteia în cadrul diversității europene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.