Săptămâna stării de bine la Colegiul Național „Emil Racoviță”!

joi, 03 mai 2018, 10:50
1 MIN
 Săptămâna stării de bine la Colegiul Național „Emil Racoviță”!

În perioada 2-6 mai 2018, la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi va avea loc ultima etapă a proiectului Erasmus+, finanţat de Uniunea Europeană, cu titlul   Be Well (Building European Wellness in Learning for Life). În cadrul acestei întâlniri, parteneri din cinci şcoli din Marea Britanie, Spania, Italia, Finlanda şi România îşi propun să promoveze importanţa tehnicilor și a strategiilor de predare care pot să îmbunătăţească starea de bine a elevilor în şcoli, prin promovarea toleranţei și a activităţilor incluzive, în funcție de specificul fiecărei ţări participante.

 

În acelaşi timp, vor fi identificate activități și metode care pot contribui la pregătirea elevilor pentru viață: învăţarea holistică, mentoratul, proiectele de mediu. Vizita partenerilor europeni la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi le va oferi tuturor participanților un program variat și atractiv, în care se vor regăsi activităţi educative pe tema responsabilității faţă de mediul înconjurător. Astfel, elevii vor putea asista la lecţii de geografie, fizică, chimie sau biologie și vor lucra în sera didactică a şcolii. Concursurile şi dezbaterile la care sunt invitaţi profesori de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi vor provoca spiritul competitiv şi pe cel de echipă ale participanţilor.

Dimensiunea artistică a educaţiei va fi valorificată printr-un program de dansuri tradiţionale, pe care elevii străini şi cei ieşeni le vor învăţa împreună. De asemenea, proiectul include cunoaşterea culturii şi a obiectivelor turistice ale oraşului Iaşi şi ale zonei Moldovei. Elevi și profesori, deopotrivă, vor participa la un tur cultural al orașului nostru şi la o excursie în Bucovina, activități prin care invitații vor avea prilejul de a descoperi, în toată autenticitatea sa, viața românească și specificul acesteia în cadrul diversității europene.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii