Când veți afla estimările „Ziarului de Iaşi“ pentru ultimele medii de admitere la liceu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Când veți afla estimările „Ziarului de Iaşi“ pentru ultimele medii de admitere la liceu

GALERIE
admitere
  • admitere
- +

Ca în fiecare an, „Ziarul de Iaşi“ va oferi elevilor şi părinţilor interesaţi o estimare matematică a mediilor minime cu care se va intra la cele mai bune licee din judeţ, bazată pe mediile obţinute de către elevi la Evaluarea Naţională şi în cei patru ani de studiu. În toţi anii anteriori, aceste estimări s-au dovedit a fi foarte apropiate de cifrele reale, diferenţa fiind de doar câteva sutimi.

Aceste estimări vor fi realizate după ce mediile de admitere ale elevilor din judeţul Iaşi vor fi făcute publice, pentru realizarea calculelor fiind necesară ierarhia pe judeţ a mediilor de amitere la liceu, adică medie formată din rezultatele obţinute de elevi la Evaluarea Naţională, dar şi din media celor patru ani de studiu în clasele gimnaziale.

Din experienţa anilor trecuţi, deşi media anilor de studiu nu modifică foarte mult media de admitere, în cele mai multe cazuri fiind vorba de maximum câteva zeci de sutimi, la nivelul întregului judeţ aceste modificări sunt relevante, deci estimările nu s-ar apropia foarte mult de realitate.

Conform calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, rezultatele de după contestaţii la Evaluarea Naţională vor fi publicate în cursul zilei de astăzi, 29 iunie. De asemenea, pe 2 iulie, Comisia Naţională de Admitere va transmite comisiilor judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeana prin activarea secţiunilor şi rapoartelor specifice în aplicaţia informatică centralizată, iar pe 3 iulie se va anunţa ierarhia la nivel judeţean a absolvenţilor clasei a VIII-a, conform procedurii stabilite de Comisia Naţională de Admitere. În perioada 3-7 iulie se vor completa fişele cu opţiunile alese de către elevi şi părinţi, alături de diriginţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.